Sosyal Medya

Güncel

İstanbul'da 348 kişi gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kentte son bir hafta içinde gerçekleşen Kobani eylemlerinde toplam 348 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.



Operasyonlarla ilgili yapılan açıklamada, "PKK/KCK terör örgütünün Suriye uzantısı olan YPG ile IÅžID mensupları arasında Suriye Ülkesi Ayn-El Arap (Kobani) bölgesinde devam eden çatışmaları protesto etmek amacıyla 06 - 13.10.2014 tarihlerinde ilimiz genelinde gerçekleÅŸtirilen eylemlerle ilgili olarak; eylemler sonrasında yapılan müdahalelerde 102'si yaşı küçük, toplamda 348 kiÅŸi yakalanmıştır" denildi.

Åžüphelilerden 336'sının adli makamlara sevk edildiÄŸi 12 kiÅŸinin ise gözaltı iÅŸlemleri devam ettiÄŸi belirtilen açıklamada, "Adli makamlara sevk edilen kiÅŸilerden 10'u tutuklanmış, 10 kiÅŸi hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmış, 12 kiÅŸi mahkemece serbest bırakılmış, diÄŸer ÅŸüpheliler ise Cumhuriyet Savcılığınca ifadeleri alındıktan sonra salıverilmiÅŸtir" denildi.

111 MOLOTOF ELE GEÇÄ°RÄ°LDÄ°

Eylemler sırasında gerçekleÅŸtirilen müdahaleler ve eylemler sonrasında yapılan operasyonlarda ise, 111 atıma hazır molotof kokteyli, 19 havai fiÅŸek rampası, 2 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait ÅŸarjör ve dolu fiÅŸekler, 3 pompalı tüfek, 9 maske, 11 eldiven, molotof yapımında kullanılan 10 litre benzin, 3 el yapımı parça tesirli patlayıcı madde, gaz maskeleri, patlayıcı olarak kullanılmak üzere temin edilen piknik tüpleri, kesici aletler ve sopalar ele geçirildiÄŸi kaydedildi.
Yürütülen soruÅŸturma kapsamında operasyonların devam ettiÄŸi de belirtildi.

OPERASYON POLÄ°S KAMERASINDA

Bu arada Emniyet MüdürlüÄŸü, ÅŸüphelilere yönelik helikopter destekli operasyonlarla ilgili görüntü de dağıttı. Görüntülerde ÅŸüphelilerin evlerine baskın anları ve ele geçirilenler yeralıyor.

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.