Sosyal Medya

Güncel

Mezhep savaşı istiyorlar

Hüda-Par sözcüsü Said Şahin, “Türkiye’yi Suriye’ye sokma düşüncesinde olan ABD’nin nihai hedefi; Suriye üzerinden Türkiye ve İran’ı karşı karşıya getirmek ve kadim mezhep savaşını devletler düzeyinde gerçekleştirmek” diye konuştu. Şahin, şehir eşkıyalığına varan Kobani eylemlerinde PKK’nın, Kobani’den gelen kişileri İslami STK’lara saldırttığını vurguladı.



Türkiye’nin yanı başındaki komÅŸularında yaÅŸanan çatışmaların emperyalist güçlerin o coÄŸrafya üzerindeki kadim hesaplarından kaynaklandığını ifade eden Hüda Par sözcüsü Said Åžahin,  Türkiye’nin de Siyonizm ve emperyalizmin hesap ve hedefleri içerisindeki bir ülke olduÄŸunu söyledi.

Kobani eylemleri sırasında yaÅŸananların tam bir ÅŸehir eÅŸkıyalığına dönüÅŸtüÄŸüne ve insanların gaddarca öldürüldüÄŸüne dikkat çeken Åžahin, Selahattin DemirtaÅŸ’ın Kobani’ye yönelik gösteriler baÅŸlamadan önce ABD’ye gittiÄŸini ve iki gün sonra bir heyetle birlikte dönüÅŸünde ‘sokak’ çaÄŸrısında bulunduÄŸunu kaydederek, “bu çaÄŸrı sonrası halk sokaÄŸa döküldü” dedi.

 

 

Önce çocuklar ÅŸimdi yetiÅŸkinler

Daha önce PKK’nın özellikle çocukları öne sürdüÄŸünü fakat bu defa yetiÅŸkin insanların gösterilerde yer aldığını vurgulayan Åžahin, “bu kiÅŸilerin birçoÄŸu Kobani’den mülteci olarak Türkiye’ye sığınmış ve PKK’nın el attığı ve yönlendirdiÄŸi kiÅŸiler.  Onlara hiç tanımadıkları bazı STK’lar ve bazı ev adresleri ‘düÅŸman’ olarak gösterilmiÅŸ. Bu kışkırtılan insanları ÅŸiddete uzak duran derneklerin üyelerine saldırttılar” diye konuÅŸtu. ABD’nin başını çektiÄŸi emperyalist dünyanın, Irak’ta ve Suriye’de ulaÅŸmak istedikleri hedefin bölgeyi  kaosa sürüklemek olduÄŸunun altını çizen Åžahin, “Türkiye’yi Suriye’ye sokma düÅŸüncesinde olan ABD’nin nihai hedefi; Suriye üzerinden Türkiye ve Ä°ran’ı karşı karşıya getirmek ve kadim mezhep savaşını devletler düzeyinde gerçekleÅŸtirmek” diye konuÅŸtu. 

MÄ°LAT GAZETESÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.