Sosyal Medya

Güncel

Başbakan Davutoğlu grup toplantısında konuşuyor

Başbakan Davutoğlu grup toplantısında partililere sesleniyor.



BaÅŸbakan DavutoÄŸlu: Başı açık başı örtülü eÅŸit ÅŸartlarda hayatlarına devam edecek. Devlet ÅŸans oyunlarından çekilecek. Genç akademisyenler için büyük bir adım attık. Akademisyenlerimizi ödüllendirmeye devam edeceÄŸiz.

Konya, Ä°stanbul, SöÄŸüt, KırÅŸehir ve Malatya ziyaretlerimizi yaptık. Bizim manevi önderlerimizden izin alarak iÅŸimize baÅŸladık.

TANAP'ın imza töreninden geldim. 21. yüzyılın bu projesi Kafkaslar'dan Anadolu'ya ulaÅŸan çok önemli bir projedir.

101 günlük esaretin ardından kurtartılan vatandaÅŸlarımız bize çifte bayram yaÅŸattı. Türkiye'nin nasıl büyük bir devlet olduÄŸunu bir kez daha gördük. BaÅŸta MÄ°T müsteÅŸarlığı, TSK ve emniyet birimlerimize teÅŸekkür ediyorum. Allah bir daha böyle acıları bir daha yaÅŸatmasın.

Biz tam da böyle bir bayram havası varken bir takım provokatörler eÅŸkıyalık görevine giriÅŸtiler. Geçen sene Mayıs ayında büyük projeler imza atılırken Gezi kalkışması yaÅŸandı.

16 Aralık'ta bayram yaÅŸayacakken 17 Aralık'ta bir operasyon düzenlediler. Ahdimiz olsun biz bu bayramları bu millete yaÅŸaatcağız.

Rehinelerimiz kurtarılmışken bir bayram havası varken bize zehir etmeye kalktılar. Bu kez bahane Kobani bahanesiydi.

Araçlar yakıldı yıkıldı. 1122 bina yakıldı. Bu binalar içerisinde müze, parti binaları ve iÅŸ yerleri yakıldı.

Çözüm süreciyle birlikte o bölgede müthiÅŸ bir hareketlilik vardı. Ä°stihdam artmaya baÅŸlamıştı. Milyarlarca dolar yatırım almaya baÅŸladı. Biliyorlar ki ekonomi iyiye giderse onların terör hikayelerine kimse aldırmayacak.

Ä°stiyorlar ki o bölgede sadece biz olalım.

CHP çekinebilir, MHP çekinebilir. Ama AK Parti'nin hiçbir ferdi ÅŸantajdan korkmaz.

Kamu düzenini bozmak isteyenlere ÅŸunu söylüyorum: Çözüm süreci için kamu düzeni bozulamaz. Hukuk devleti önünde herkes hesap verecek. Bunları hukukun önüne çıkartacağız.

Yakılan her tomanın yerine 5 toma alınacak. Kamu binalarının yerine daha iyisini yapacağız. Yangın yerinde gül yetiÅŸtireceÄŸiz.

Güvenlik eksiÄŸi var diyenler ÅŸimdi polis devletine mi dönüÅŸüyoruz diyecekler.

Almanya ve Ä°ngiltere'deki uygulamalar da göz önüne alınarak bazı tedbirler alacağız. Türkiye'de polisin olaylara müdahalesine sert diyenler Frankfurt ve Londra'dakine normal bi gözle bakarak iki yüzlülük yapıyorlar.

Ä°ÅŸyerleri yakılan vatandaÅŸlarımızın dükkanlarını imar edeceÄŸiz. Bundan sonra yapacağımız kanunla zarar veren bunun cezasını ödeyecek.

Burda ÅŸöyle bir durum oluÅŸtu: HDP ve CHP bu iÅŸi kökleyenler AK Parti ise bunu tanzim eden oldu.

Mardin Gırnata gibi dünyanın göreceÄŸi emin bir yer olsun.  Şırnak ihracata açılan kapı olsun. Van Ä°zmir gibi olsun. MuÅŸ tarımın merkezi olsun. Kars hayvancılığın merkezi olsun. Bizim her ilimiz ve her ilçemiz için rüyamız ve hayalimiz var. Bizim bu ülkeyle ilgili hayalimiz var. Rüyası ve hayali olmayanlar utansın.

Ä°ÅŸ yerlerini bombalayanlar dışardakilerin taimatıyla bu iÅŸi yapıyorlar. Oradaki kardeÅŸlerimize sesleniyorum: Bizler yeniden burayı bir barış ülkesi yapacağız.

Kobani'de de bunu yaptılar. Kendilerine muhalif hiçbir Kürt parti bırakmadılar. Haseki'den bize gelen Kürt kardeÅŸlerimiz PYD'nin baskısından bize geldiler.

Bizim parti binalarımıza yapılan saldırının temelinde de bu var. Bu bölgede bizden baÅŸka kimse olmayacak diyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin her yerinde al bayrak da olacak AK Parti bayrağı da olacak.

Bana ÅŸunu demiÅŸlerdi neden Kudüs'ün kaderiyle Ä°stanbul'un kaderi bir de. Diyarbakır'ın kaderi bir deÄŸil demiÅŸlerdi.  Ben de ÅŸöyle cevap verdim: Diyarbakır biziz biz Diyarbakırız.

Ana muhalefet partisi Hakkari'ye giderken izin alarak gitmiÅŸti. O al bayrak hepimizin bayrağı deÄŸil. Çanakkale'de ÅŸehit düÅŸen BoÅŸnakların, Arapların da bayrağıdır.

O bayrak ezilmiş halkların emperyalizme karşı duruş bayrağıdır.

Komor'da bir anı unutamam. Devlet Başkanı şunu dedi. Siz bu al bayrağı burada dalgalandırmazsanız kendimizi bağımsız hissetmeyiz.

O hilal tevhidin, istiklalin bayrağıdır.

Kapımızı biri çaldığında sen kimsin necisin demeyiz. Kapımızı, gönlümüzü açacağız. Tarih bu milletin Suriye'den gelen kardeÅŸlerine nasıl ensar olduÄŸunu yazacak. 3.5 yıldır zulmü görmeyenler ÅŸimdi o zulmü görmeye baÅŸladı.

Biz Suriye'ye her türlü insani yardımı yaptık. Åžimdi sorma vaktidir: Kobani, Haseke, Dara, Åžam bize tarihten emanettir. Biz oradakilerin enstitisine bakmayız

Bayırbucak'ta Türkmenler katledilirken IŞİD tarafından katledilirken nerdeydiniz? Ey HDP ve CHP.

Kobani konusunda ilk müdahaleyi de biz yaptık. 200 bin kiÅŸiyi hemen sınırlarımıza aldık.

HABER7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.