Sosyal Medya

Güncel

Özel harekat taburuna saldırı girişimi

Özel harekat taburu ile karakola bir grup PKK’lı tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı girişiminde bulunuldu.



Tunceli kent merkezine 30 kilometre mesafede bulunan Geyiksuyu köyündeki Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı ile Geyiksuyu Jandarma Karakolu Komutanlığı binalarına ve üs bölgelerine sızmak isteyen bir grup PKK'lı güvenlik güçleri tarafından son anda fark edildi.

Güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında 3 ay noktada çatışma çıktı. PKK'lılar yoÄŸun havan atışları karşısında ormanlık alana doÄŸru kaçtı.

Tabur ve karakolda bulunan askerlerin anında karşılık vermesi üzerine yaklaşık 20 dakika süren çatışma yaÅŸandı. Gelen ilk bilgilere göre, çatışmada, güvenlik güçlerinden ölen ya da yaralanan olmazken, saldırıyı düzenleyen PKK mensupları da ormanlık alana doÄŸru kaçarak izlerini kaybettirdi.

DÄ°ÄžER KARAKOLLAR UYARILDI!

PKK'lıların geri çekilmesinden sonra Tabur komutanlığından askerler stratejik noktalara sevk edilip konuÅŸlandırılırken, 2 kobra helikopteri ise bölgede keÅŸif uçuÅŸu yaptı ve PKK'lıların bulunabileceÄŸi bazı bölgeyi bombaladı. PKK'lıların saldırısından sonra Tabur komutanlığı ile Jandarma Karakol Komutanlığı'nda güvenlik en üst seviyeye çıkarılırken, Tunceli il genelindeki diÄŸer karakolları ise saldırı yapılabileceÄŸi ihtimaline karşı uyarıldı. Bölgede helikopter destekli operasyonlar halen devam ediyor.

HABER7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.