Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır'da darbe karşıtı gösteriler düzenlendi

Mısır'ın birçok kentinde üniversite öğrencileri darbe karşıtı gösteri düzenledi.



Ä°skenderiye Üniversitesinde eylem yapan darbe karşıtı öÄŸrencilerle üniversitenin özel güvenlik görevlileri arasında çıkan tartışmanın büyümesi sonucu, edebiyat fakültesinin önündeki elektronik kapının ateÅŸe verildiÄŸi belirtildi.

Ezher Üniversitesinin Dekahliye'deki kampüsünde de öÄŸrenciler, tutuklu arkadaÅŸlarının serbest bırakılması talebiyle gösteri yaptığı. Eyleme müdahale eden güvenlik güçleri gaz bombası kullandı. Fakültelere giriÅŸ çıkışları yasaklayan güvenlik güçlerinin çok sayıda öÄŸrenciyi gözaltına aldığı bildirildi.

Kahire Üniversitesi'ndeki bazı öÄŸretim görevlileri de Bakanlar Kurulu'nun yükseköÄŸretim kanununda, "rektörün, soruÅŸturma yapmaksızın öÄŸrenci ve hocaların üniversiteyle iliÅŸiÄŸini kesmesine olanak saÄŸlayan" düzenlemesini protesto etti.

Gösteriye katılanlar, "Disiplin kuruluna sevk edilmeden üniversiteden atılan öÄŸrencilerle dayanışma içindeyiz", "YükseköÄŸretim kanununda düzenleme yapılmadığı yönünde resmi bir açıklama yapılmasını istiyoruz" ve "Anayasa yargısız infaz olmayacağını öngörüyor" yazılı pankartlar taşıdı.

Askerin yönetime müdahale ettiÄŸi Mısır'da geçen yıl da üniversitelerde sık sık darbe karşıtı gösteriler düzenlenmiÅŸti.

TRT HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.