Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail'den Mescid-i Aksa'yı kapatma tehdidi

İsrail Mescid-i Aksa'da Yahudilerin camiye girmesine direnenlerin Hamas mensubu olduğunu savunarak camiyi Müslümanlara kapatma tehdidinde bulundu



Ä°srail Ä°ç Güvenlik Bakanı Yitzhak Aharonoviç, Mescid-i Aksa'yı Müslümanlara kapatma tehdidinde bulundu.

Ä°srail Radyosu'nun haberine göre Aharonoviç, "Aksa'yı dün Yahudi ziyaretçilere kapattığımız gibi Müslümanlara da kapatmakta tereddüt etmeyiz" dedi. haronoviç, Aksa'da nöbet tutan Müslümanlara iÅŸaret ederek, "Bu sabah Aksa'ya girenler Ä°srail içindeki Ä°slami Hareket ile Hamas'a mensup kiÅŸilerdir ve bunlar gözaltına alınacaktır" ifadesini kullandı.

Aharonoviç, bu konuda karar alma yetkisinin Kudüs Emniyet MüdürlüÄŸü'ne ait olduÄŸunu da sözlerine ekledi.

Bir grup Müslüman, Likud Partisi'ne baÄŸlı Manhigut Yehudit (Yahudi LiderliÄŸi Hareketi) lideri ve Knesset BaÅŸkan Yardımcısı MoÅŸe Feiglin'in dün Yahudi yerleÅŸimcilere Aksa'ya girmesi çaÄŸrısı yapmasının ardından bu sabah Feiglin'in de aralarında bulunduÄŸu bazı Ä°srailliler, iÅŸgal güçleri güçlerinin koruması altında sabah saatlerinden itibaren gerginliÄŸin yaÅŸandığı Mescid-i Aksa’nın avlusuna girmiÅŸti.

Aksa'yı Müslümanların giriÅŸine kapatan Ä°srail güçleriyle bazı Filistinliler arasında arbede yaÅŸanmış, olaylarda 20'den fazla kiÅŸi yaralanmıştı.

Mescid-i Aksa Külliyesi içerisinde Kıble Mescidi ile Emeviler döneminde inÅŸa edilen Kubbetu's Sahra camiinin yanı sıra müze, medreseler, bahçeler ve büyük avlu bulunuyor. Ä°slam inancında Beyt'ul Makdis adı verilen külliye alanı, Müslümanların ilk kıblesi özelliÄŸini taşıyor.

Süleyman Mabedi kalıntılarının külliye alanının altında olduÄŸuna inanan Yahudi yerleÅŸimciler külliye alanı altında kazı çalışmaları yapıyor. YerleÅŸimciler ve Ä°srailli yetklililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eÄŸitim gören öÄŸrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaÅŸanıyor.

DÜNYA BÜLTENÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.