Sosyal Medya

Güncel

IŞİD haritayı verdi, ABD havadan vurdu!

IŞİD, kendi çizdikleri Kobani'yi işgal haritası yayınlayınca koalisyon güçleri tarafından vuruldu.



Kobani sokaklarında olduklarını belirttikleri görüntüleri kendi çizdikleri bir “iÅŸgal” haritasıyla birlikte yayınlayan IŞİD militanları dün bu bilgiler ışığında ABD ve koalisyon uçakları tarafından vuruldu, YPG ilk kez saldırıya geçti.

Suriye’nin Türkiye’ye sınır kenti Kobani’nin doÄŸusu ile güneyinde bazı bölgeleri ele geçiren IŞİD, önceki gün sosyal medya üzerinden görüntü ve fotoÄŸraf paylaÅŸtı, bir gün sonrasında ise bu bölgeler ABD ve koalisyon güçleri tarafından bombalandı. 

Dün sabah saat 08.00’de yapılan 2 hava saldırısında IŞİD güçlerininin elinde bulunan 4 noktaya bomba yaÄŸdırıldı. Bombalanan bölgelerin IŞİD’in ele geçirdiÄŸi asayiÅŸ binası çevresi olduÄŸu öÄŸrenildi.

Bombalanan bölgelerden yükselen toz ve dumanlar kentin üzerini kaplarken, IŞİD ve YPG arasındaki çatışmalar da gün boyu devam etti. Telefonla ulaÅŸtığımız Kobani DışiÅŸleri Bakanı Ä°brahim Kürdo bombardımanın sürmesini istediklerini söyledi. IŞİD saldırıları baÅŸladığı günden bu yana ilk kez savunma pozisyonundan saldırıya geçtiklerini belirten Kürdo, ‘‘Bu sabah yapılan hava bombardımanı IŞİD’e büyük hasar verdi. Hem cephaneleri ve ağır silahları vuruldu, hem de çok kayıp verdiler" dedi.



Irak Åžam Ä°slam Devleti örgütü önceki gün internet ortamında; Kobani’de ele geçirdiÄŸini iddia ettiÄŸi alanları gösteren bu haritayı yayınlamıştı. 

(Habertürk)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.