Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bosna'da İzzetbegoviç zaferini ilan etti

SDA Genel Başkan Yardımcısı ve Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzzetbegoviç seçimleri kazandıklarını ilan etti.



Bosna Hersek'teki devlet baÅŸkanlığı ve parlamento seçimlerinde, Demokratik Eylem Partisi (SDA) Genel BaÅŸkan Yardımcısı Bakir Ä°zzetbegoviç, zaferini ilan etti.

Ä°zzetbegoviç, SDA Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada, oyların yüzde 75'in sayımının tamamlandığını belirterek, yaklaşık 225 bin oyla Üçlü Devlet BaÅŸkanlığı Konseyi'nin BoÅŸnak üyeliÄŸi yarışında önde olduÄŸunu açıkladı.

Seçimlerin adil ve demokratik bir atmosferde yapıldığını ifade eden Ä°zzetbegoviç, kendisine en yakın adaydan yaklaşık 55 bin oy önde olduÄŸunu belirtti.

Ä°zzetbegoviç, "Üçlü Devlet BaÅŸkanlığı Konseyinin BoÅŸnak üyeliÄŸi konusunda zaferimi ilan edebilirim. Benzer seçim sonuçları SDA için de geçerli" diye konuÅŸtu.

Parti olarak oyların yüzde 34'ünü aldıklarını ifade eden Ä°zzetbegoviç, gerek Bosna Hersek Federasyonu'nda entite düzeyinde, gerekse devlet düzeyinde lider güç olacaklarını söyledi.

Ä°zzetbegoviç, seçmenlere teÅŸekkür ederek, "Ä°yi bir iÅŸ yaptıklarını düÅŸünüyorum" dedi.

SDA Genel Merkezi'nde kutlama

Oy kullanma iÅŸlemlerinin sona ermesinin ardından SDA Genel Merkezi önünde toplanmaya baÅŸlayan partililer, Ä°zzetbegoviç'in Üçlü Devlet BaÅŸkanlığı Konseyi'nin BoÅŸnak üyeliÄŸine yeniden seçilmesini meÅŸaleler yakarak kutladı.

Bu arada, ülkedeki en büyük Hırvat partisi olan Hırvat Demokratik BirliÄŸi (HDZ) Genel BaÅŸkanı Dragan Çoviç de yaptığı açıklamada, konseyin Hırvat üyeliÄŸini kendisinin kazandığını ilan etti.

HABER7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.