Sosyal Medya

Güncel

PKK'ya cevap: Savaş ilanıdır seyirci kalamayız

Kobani protestoları sırasında Hüda Par ve HDP yanlılarının karşı karşıya gelmesinin ardından Hizbullah, PKK'yı suçladı.



Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarıyla ilgili, baÅŸta GüneydoÄŸu'daki ÅŸehirler olmak üzere Türkiye'nin bazı kentlerinde salı günü baÅŸlayan olaylar sırasında Diyarbakır ve Batman'da HDP ve Hüda Par yanlıları karşı karşıya geldi. Olaylarla ilgiliPKK'yı suçlayan Hizbullah, "MüslümankardeÅŸlerimize bu güne kadar yapılan saldırılara karşılık verildiÄŸi gibi bundan sonra da yapılacak saldırılara en azından misli ile karşılık verileceÄŸi bilinmelidir" dedi.
 
Hizbullah'a yakın internet sitesinden yapılan açıklamada, Hüda Par ve Ä°slami STK’ların sadece Ä°slami kimliklerinden dolayı hedef alındığı belirtildi, "Hedef alınan bu Müslümanlar, IŞİD ile organik bir baÄŸlarının olmadığını defalarca kamuoyuna deklare etmelerine raÄŸmen PKK ve türevlerinin ısrarla onları IŞİD olarak lanse etmeleri tamamıyla bir iftira ve savaÅŸ taktiÄŸidir" ifadesi kullanıldı.
 
Açıklama ÅŸöyle devam etti:
 
"Bu durum çok açık ve net bir ÅŸekilde ortada iken ve karşılıklı çatışma deÄŸil, tek taraflı bir saldırı söz konusu iken, bir kısım medya ve bazı kesimler bunu ısrarla PKK–Hizbullah çatışması ÅŸeklinde göstermeye ve bu ÅŸekilde bilinçli olarak toplum zihninde yanlış bir algı oluÅŸturmaya çalıştılar.Bölgeyi, halkımızı ve saldırganları çok iyi tanıdığımız ve söz konusu saldırıların ne anlama geldiÄŸini çok iyi bildiÄŸimiz için bunun bir savaÅŸ ilanı olduÄŸunu ve buna seyirci kalamayacağımızı kamuoyuna duyurduk.
 
Hizbullah, geçmiÅŸteki giriÅŸimlerden edindikleri tecrübeyle; arabuluculuk giriÅŸimlerinden de bir sonuç çıkmayacağını söyleyebileceklerini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.