Sosyal Medya

Siyaset

Terör örgütünden talimat alanlarla işimiz olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hala terör örgütünden talimat alanlarla bizim hiçbir işimiz olmaz, kaybeden millet, ülke olmaz, kaybeden onlar olur" dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Kobani'de (Ayn El-Arab) yaÅŸananlar gerekçe gösterilerek baÅŸlatılan olayların amacının baÅŸka olduÄŸunu belirterek, "Bu eylemlerin arkasında kimin olduÄŸunu, kimin bu eylemlere sempatiyle yaklaÅŸtığına, kimin bu gayri meÅŸru eylemleri övdüÄŸüne bakın, gerçek tabloyu göreceksiniz. Kim var bu eylemlerin arkasında? PKK var, onun gölgesindeki siyasi parti var. BaÅŸka kim var? Anamuhalefet partisi var. BaÅŸka kim var? O malum medya ve o malum kalemler, uluslararası medya var. Ä°nternette, sosyal medyada operasyon yapan karanlık güçler var" dedi. 

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, GümüÅŸhane Zafer Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuÅŸmada, GümüÅŸhane'ye ahde vefasından, itimadından dolayı teÅŸekkür etti. 

GümüÅŸhane'ye gelmeden önce Bayburt'ta toplu açılış töreninde halkla buluÅŸtuÄŸunu anımsatan ErdoÄŸan, orada da ifade ettiÄŸi gibi 10 AÄŸustos cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde en yüksek oyu alacağı ilk 3 ili büyük bir merakla beklediÄŸini, en yüksek oy sıralamasında Rize'nin birinci, yüzde 80 oy oranıyla Bayburt'un ikinci ve GümüÅŸhane'nin de yüzde 75 oy oranıyla üçüncü il olduÄŸunu anlattı. Bütün GümüÅŸhanelilere verdikleri destekten dolayı teÅŸekkür eden ErdoÄŸan, GümüÅŸhane'nin Kelkit ilçesinin GümüÅŸgöze beldesinin de beldeler arasında yüzde 97 oy oranıyla kendisine en yüksek oyu veren belde olduÄŸunu ifade ederek, GümüÅŸgözelilere ayrıca teÅŸekkür etti.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 12 yıl boyunca baÅŸbakanlığı görevinde olduÄŸu gibi cumhurbaÅŸkanlığı görevinde de kendisine güvenenleri mahçup etmeden, milleti çin terleyeceÄŸini, gece gündüz koÅŸturan bir cumhurbaÅŸkanı olacağını söyledi. 

GümüÅŸhane'ye sadece teÅŸekkür ziyaretinde bulunmadığını, kentte yapımı tamamlanan hizmet, eser ve yatırımların açılışını da gerçekleÅŸtireceÄŸini dile getiren CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, GümüÅŸhane'de yaklaşık 200 milyon lira tutarında 26 ayrı eser, hizmet ve yatırımın bugün resmi olarak hizmete alındığını kaydetti. ErdoÄŸan, Milli EÄŸitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TOKÄ°, Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanlığı, Ä°çiÅŸleri, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı, UlaÅŸtırma Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanlığının hizmete giren eser ve yatırımlarını sayarak, GümüÅŸhane'de ulaşım alanında yapılan hizmetleri ayrıca anlattı. GümüÅŸhane sınırlarındaki 24 tünelden 14'ünün hizmete girdiÄŸini, ÅŸehir sınırları içindeki bölünmüÅŸ yol çalışmalarının hızla devam ettiÄŸini ifade eden ErdoÄŸan, "Artık modern dünyanın modern ÅŸehircilik anlayışı neyse GümüÅŸhane de bunu yaşıyor hale geliyor" dedi. 

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, GümüÅŸhane Üniversitesinin 10 ayrı yatırımının da resmi olarak açıldığını belirterek, bütün bu eser, yatırım ve hizmetlerin GümüÅŸhane'ye hayırlı olmasını dileyerek, yapımlarında emeÄŸi geçen baÅŸta BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, ilgili bakanlar ile tüm kurum, kuruluÅŸ ve ÅŸahıslara teÅŸekkür etti. 

Türkiye'de son 12 yıllık dönemde büyüme, kalkınma ve demokratikleÅŸme yolunda gerçekten çok önemli bir mesafe katedildiÄŸini vurgulayan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:

"Türkiye her alanda çok hızlı ve çok saÄŸlıklı büyüme kaydetti. Ekonomi 12 yılda yıllık ortalama yüzde 5 oranında büyüme kaydetti. Demokrasimizin standartları çok güçlendi. Siyasetin üzerinde vesayetler kalktı, milli irade yani sizin iradeniz güç kazandı. Dış politikada Türkiye, aktif, iddia sahibi, güç ve kararlılık sahibi bir ülke haline geldi. Türkiye'nin büyümesine, ilerlemesine, hamle yapmasına engel olan, Türkiye'yi yavaÅŸlatan her ne varsa elbirliÄŸiyle onları devre dışı, saf dışı bıraktık. Çok sayıda reform yaptık, cesur adımlar attık, yasaklara, yoksulluÄŸa, yolsuzluÄŸa son verdik, husumetleri ortadan kaldırdık. Gereksiz tartışmalara, gerilimlere son verdik. Bu sayede Türkiye'yi ekonomik, siyasi, demokratik olarak bölgemizin örnek ülkesi, parlayan yıldızı haline getirdik.

Bu 12 yıllık sürecin bir kazananları var bir de kaybedenleri var. Kazananlar kimler? Millet kazandı, millet. Ülke kazandı, ülke. Devletimiz ve milletimiz güç kazandı. Bayrağımız, paramız, pasaportumuz daha fazla itibar kazandı. Ä°ÅŸçimiz, memurumuz, çiftçimiz, esnafımız, sanayimiz kazandı. Huzur, kardeÅŸlik kazandı. Peki kim kaybetti? Yüksek faizden rant saÄŸlayan mutlu bir azınlık kazandığından kaybetti. Terör ve kandan rant devÅŸirmeye çalışan lobiler kaybetti. Türkiye'yi karanlığa mahkum etmek, içine kapatmak isteyen çevreler kaybetti. Ä°ÅŸte ÅŸu anda bu kaybedenler kaybettiklerini yeniden kazanmak için sinsice, alçakça, haince saldırılar yapıyorlar. Önce Gezi olayları diyerek, Mısır ve Ukrayna gibi Türkiye'yi zayıflatmak istediler, bunu baÅŸaramadılar. Ardından 17 - 25 Aralık darbe giriÅŸimini tertip ettiler. Pensilvanya ihanet çetesini kullanarak kaybettiklerini kazanmak istediler, ama baÅŸaramadılar. 30 Mart'ta sizler milli iradeye sahip çıktınız, 10 AÄŸustos'ta sizler demokrasiye sahip çıktınız. Millet kazandı, bunlar kaybetti. Ülke kazandı bu çıkar çevreleri, hainler kaybetti. Åžu anda bu kaybedenler hepsi bir araya geldi yeni bir operasyon, ameliyat yapmaya çalışıyorlar."

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, son sokak olaylarının Suriye'deki Ayn El Arab yani Kobani ile ilgili olduÄŸunun iddia edildiÄŸine, ama bunun gerçeÄŸi yansıtmadığına dikkati çekerek, "Böyle bir ÅŸey yok. Kobani sadece bahane, asıl amaç, asıl gaye, asıl niyet çok baÅŸka. Bu eylemlerin arkasında kimin olduÄŸunu, kimin bu eylemlere sempatiyle yaklaÅŸtığına, kimin bu gayri meÅŸru eylemleri övdüÄŸüne bakın, gerçek tabloyu göreceksiniz. Kim var bu eylemlerin arkasında? PKK var, onun gölgesindeki siyasi parti var. BaÅŸka kim var? Anamuhalefet partisi var. BaÅŸka kim var? O malum medya ve o malum kalemler, uluslararası medya var. Ä°nternette, sosyal medyada operasyon yapan karanlık güçler var. Amaç Kobani deÄŸil, ama Türkiye'de, ÅŸurada görünen birliÄŸi bozmak, ama bizim bu birliÄŸimiz bozamayacaklar. GümüÅŸhane'den sesleniyoruz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeÅŸ olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" diye konuÅŸtu.

"Terör örgütünden talimat alanlarla iÅŸimiz olamaz"

"Bizimle Anayasa ve yasalar çerçevesinde yol yürümek isteyenlerle biz bu yolu yürürüz. Ä°stemeyenlere, teröre zemin hazırlayanlara, terörün talimatıyla hareket edenlere de uÄŸurlar olsun deriz" diyen ErdoÄŸan, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü:

"Bizimle bu süreçte yol yürümek istemeyenlerle, hala ÅŸiddet çaÄŸrısı yapanlarla, hala terör örgütünden talimat alanlarla bizim hiçbir iÅŸimiz olamaz."

"Halep için, Hama için, Humus için neredeydiler?"

ErdoÄŸan, GümüÅŸhane Zafer Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuÅŸmada, "Kobani için gözyaşı dökenler insanlıktan vicdandan bahsedenler soruyorum: Halep için, Hama için, Humus için neredeydiler? Musul için, Kerkük için neredeydiler? Varil bombalarıyla kimyasal ve konvansiyonel silahlarla 250 bin kiÅŸi Suriye'de ölürken 7 milyon kiÅŸi göç ederken bunlar neredeydiler?" diye sordu.

ErdoÄŸan, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Åžu anda da bakın tüm dünyada Kobani için en somut yardım yapan, Kobani'deki sivillere el uzatan onlara kapısını açan tek ülke Türkiye. 200 bin kiÅŸi Kobani'den geldi, kapımızı kapadık mı, hayır. Buna raÄŸmen birileri çıkıp Kobani bahanesiyle sağı-solu yakıyorsa, yaÄŸmacılık yapıyorsa, alçakça cinayet iÅŸliyorsa kusura bakmasınlar biz bu numarayı yutmayız. DüÅŸünebiliyor musunuz Diyarbakır'da bir müzeyi yaÄŸmaladılar, kitapları çaldılar, kitapları yaktılar.

Siirt'te bir kütüphaneyi yaktılar, oradaki kitapları kül ettiler. Bunu ancak Bayburt'ta da söyledim barbarlar yapar. Bunu ancak içinde insani, vicdanı hiçbir deÄŸeri olmayan yaÄŸmacılar, haydutlar yapar. Hiç endiÅŸeniz olmasın. Güvenlik ve istihbarat birimlerimiz çok hızlı ÅŸekilde olaylara müdahale ediyor ve sorumlulardan da hesabını soruyor."

"Åžiddet eylemlerinin yaÅŸanmaması için de en sert tedbirler alınacak ve alınıyor"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Bingöl'de ÅŸehit edilen iki polise Allah'tan rahmet dileyerek, ailelerine sabır diledi. Güvenlik güçlerinin anında katilleri bulduklarını ve ölü olarak ele geçirdiklerini aktaran ErdoÄŸan, ayrıca 9 kiÅŸinin daha yakalandığını ve gözaltına alındığını belirtti. ErdoÄŸan, "Bu alçakça saldırıyla irtibatı olanlar, ÅŸimdi yargıya sevk edildi. Bayrağımıza saldıranlar, Atatürk'ün büstünü kıranlar, yakanlar, kamu binalarına, okul, hastaneye saldıranlar, bankalara saldıranlar, esnafın dükkanlarını yaÄŸmalayanlar, vatandaşın araçlarını yakanlar, bindikleri otobüsleri yakanlar... Bu tür ÅŸiddet eylemlerinin yaÅŸanmaması için de en sert tedbirler alınacak ve alınıyor. "

"Çözüm sürecini 77 milyonun kardeÅŸliÄŸi için bugünlere getirdik"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, huzurevinin, çocukların kaldığı pansiyonların yakıldığını dile getirerek, ÅŸunları kaydetti:

"Biz bu şımarıklığa müsamaha gösteremeyiz. Çözüm süreci şımarıklığa müsamaha göstermek deÄŸildir. Çözüm süreci, ÅŸiddete, vandallığa, yaÄŸmacılığa göz yummak deÄŸildir. Biz çözüm sürecini 77 milyonun kardeÅŸliÄŸi için bugünlere getirdik. 77 milyonun kardeÅŸliÄŸini güçlendirmek için de bundan sonra en kararlı ÅŸekilde bu süreç devam edecek.

Bizimle bu süreçte yol yürümek istemeyenlerle, hala ÅŸiddet çaÄŸrısı yapanlarla, hala terör örgütünden talimat alanlarla bizim hiçbir iÅŸimiz olamaz. Kaybeden biz olmayız, millet olmaz, ülke olmaz; kaybeden onlar olur. Bu süreç, birilerini tatmin etme süreci deÄŸildir, bu süreç birilerinin şımarıklığına boyun eÄŸme süreci hiç deÄŸildir. Biz bugüne kadar tamamen iyi niyetle, ama hiçbir taviz vermeden bu süreci devam ettirdik. Bundan sonra da aynı ÅŸekilde sürdürürüz. Hiç endiÅŸeniz olmasın. Bizimle anayasa ve yasalar çerçevesinde yol yürümek isteyenlerle biz bu yolu yürürüz. Ä°stemeyenlere, teröre zemin hazırlayanlara, terörün talimatıyla hareket edenlere de 'uÄŸurlar olsun' deriz."

"Bunların kafaları hala çok karışık"

Bir haftada 40'a yanın vatandaşın hayatını kaybettiÄŸini dile getiren ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:

"Soruyorum bunların katili kim? Bunların katili sokaÄŸa çaÄŸrı yapan malum muhalefet partisidir. Onun başıdır, baÅŸlarıdır. Bu çaÄŸrıya destek veren anamuhalefet partisidir, tweetler atarak. Böyle sorumsuzluk olmaz. 'TavÅŸana kaç' diyorlar, sonra da 'tazıya tut' diyorlar. Ayıptır ayıp. DüÅŸünebiliyor musunuz? Anamuhalefet partisi ve malum parti çıkıyor, 'Türkiye IŞİD terör örgütüne destek veriyor' diye sorumsuzca açıklamalar yapıyorlar. Niye? Çünkü yurt dışından bunlara bir vazife verilmiÅŸ. 'Biz buradan siz buradan, ülkenize iftira atacaksınız' denilmiÅŸ. Anamuhalefet partisi, hem Esed denilen devlet terörü estiren zalime sahip çıkıyor, hem de onun beslediÄŸi büyüttüÄŸü, zemin hazırladığı IŞİD'e karşı çıkıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, gerek baÅŸbakanlığımda, gerek cumhurbaÅŸkanlığımda gerekse ÅŸu anki baÅŸbakanımız ve hükümet, ne IŞİD'e ne herhangi bir terör örgütüne bugüne kadar en ufak bir destek vermemiÅŸtir. Bu iddiayı yapanlar, bunu ileri sürenler bunu ispatla mükelleftirler. EÄŸer bunu ispat edemezlerse alçaktırlar, vatan hainidirler. Bunların kafaları hala çok karışık."

"Gün birlik olma günüdür" 

GümüÅŸhane'den tüm Türkiye'ye tüm dünyaya seslenen ErdoÄŸan, "Gün birlik olma günüdür, gün saÄŸduyulu, itidalli davranma günüdür. Bütün siyasi partilerimizden, sivil örgütlerimizden özellikle de vatandaÅŸlarımızdan tahriklere karşı son derece dikkatli olmalarını rica ediyorum. Hiç endiÅŸeniz olmasın. Devletimiz, bütün bu olayları bastıracak, hesabını da soracak güçtedir. Huzuru bozmak isteyenlere karşı ne gerekiyorsa o yapılır ve yapılıyor. Ä°nanıyorum ki milletimiz bu tahriklere gelmeyecek. Ä°nanıyorum ki milletimiz bu serserilerin, bu vandalların kurdukları öfke tuzağına düÅŸmeyecek. Milletimizin masum ile suçluyu birbirinden ayıracağına yürekten inanıyorum. Bu olaylar nedeniyle tuzaÄŸa düÅŸüp Kürt'ün Türk'e, Türk'ün de Kürt'e düÅŸman olmasına asla fırsat tanımayacağız. Biz bu ülkede Türküyle, Kürtüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abhazasıyla BoÅŸnağıyla kim varsa yaratılanı, yaratandan ötürü sevdik" diye konuÅŸtu.

"Eylemlerin arkasında samimi Kürtler yok"

Bu alçakça ve haince eylemlerin arkasında samimi Kürtlerin bulunmadığının bilinmesini isteyen ErdoÄŸan, "Sakallı insanlara, baÅŸörtülü kadınlara, Kur'an Kurslarına saldıran bu alçaklara benim Kürt kardeÅŸim asla prim vermez. Kitap yakan, kütüphane yakan bu barbarlara benim Kürt kardeÅŸim asla sempati göstermez. Ä°nanıyorum ki bundan sonra da Selahaddin Eyyubilerin torunları bunlara asla müsamaha göstermeyecektir. Bundan sonra da Kürt kardeÅŸim, huzuru bozan, inanç deÄŸerlerimize saldıran bu alçaklarla aralarına net bir mesafe koyacaktır" dedi.

Buna kendilerinin de yardımcı olacağını ifade eden ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi:

"KardeÅŸliÄŸi yücelterek yardımcı olacağız. KucaklaÅŸarak yardımcı olacağız. Hayır dualar ederek yardımcı olacağız. Ä°nÅŸallah milletçe bu hain tuzağı bozacağımıza ben yürekten inanıyorum. Sevinen Türkiye düÅŸmanları olmayacak.

Gecen hafta bayramın dördüncü günü Gaziantep'e gittik. Islahiye'de Suriyeli kardeÅŸlerimizi ziyaret ettik. Önceki gün Trabzon'daydık, dün Rize'deydik, bugünü önce Bayburt, ÅŸimdi GümüÅŸhane ve buradan Ä°stanbul'a geçeceÄŸiz. Bize  durmak yok. Millete hizmet için, ülkeye hizmet için geçmiÅŸte olduÄŸu gibi bugün ve gelecekte de Allah, nefes alıp verdikçe koÅŸturacağız. Fırsat olursa GümüÅŸhane'ye yine geleceÄŸiz. KardeÅŸlerim sizlerle daha çok hasret gidereceÄŸiz."

"CumhurbaÅŸkanlığında yatırımlar birimi kurduk"

GümüÅŸhane'deki yatırımların yakın takipçisi olacaklarını belirten ErdoÄŸan, 24 tünelin biteceÄŸini ifade ederek, ÅŸöyle devam etti:

"24 Mart'ta Trabzon'da Zigana Tüneli'nin müjdesini vermiÅŸtim hatırlayın. Zigana Tüneli, Trabzon'un olduÄŸu kadar, GümüÅŸhane'nin de projesidir. Zigana dağına çift tüpten oluÅŸan 12 kilometre uzunluÄŸunda yapılacak tünelin proje çalışmaları tamamlandı. 10 Kasım'a ihale tarihi alındı. Ä°nÅŸallah dozerler biran önce çalışacak. Zigana, DoÄŸu Karadeniz limanlarını Anadolu ve Ä°ran'a baÄŸlayan bir arter. Åžimdi biz yapacağımız tünelle bin 750 rakımları, bin 250 rakımlara indireceÄŸiz. Yani 500 metre daha az tırmanılacak. Güzergah 10 kilometre kısalacak. Ekonomik tasarruf, zaman tasarrufu saÄŸlanacak. Kış ÅŸartları bertaraf edilecek. Kar ve sis mücadelesi yapmadan araçlar tünele girip çıkacak. Bu güzergah ticaret ve lojistik trafiÄŸinin ana merkezi olacak. Tünelle gerek Karadeniz Bölgesi, gerek DoÄŸu Anadolu'nun ekonomik ve sosyal geliÅŸimi artacak. Böyle bir eseri inÅŸallah Zigana Dağı'na yapmış olacağız. Aynı ÅŸekilde Pekün Dağı geçidine yapılacak tünelle ilgili çalışmalarımız süratle devam ediyor. Ä°nÅŸallah bütün altyapı çalışmalarını tamamlayıp somut adımları atacağız. Bu büyük projelerin takipçisi olacağım. Bunun için CumhurbaÅŸkanlığında yatırımlar birimi kurduk. Oradan da bunların takipçisi olacağız. Bu projeler bittiÄŸinde de inÅŸallah açılışlarını beraber yapacağız."

81 vilayetin, 780 bin kilometre karenin kalkınması, büyümesi için 12 yıldır olduÄŸu gibi CumhurbaÅŸkanlığı makamında da ter dökeceÄŸini ifade eden ErdoÄŸan, buranın yan gelip yatma yeri olmadığını söyledi.

Açılışı yapılan eser, hizmet ve yatırımların GümüÅŸhanelilere hayırlı olmasını dileyen ErdoÄŸan, emeÄŸi geçenleri kutladı. ErdoÄŸan, seçimlerde verdikleri güçlü destek için de GümüÅŸhanelilere teÅŸekkür etti. 

Notlar

Törene ErdoÄŸan'ın eÅŸi Emine ErdoÄŸan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı AyÅŸenur Ä°slam, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif ÇaÄŸatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Lütfi Elvan, Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanı Veysel EroÄŸlu, GümüÅŸhane ve çevre illerin milletvekilleri, CumhurbaÅŸkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, GümüÅŸhane Valisi Yücel Yavuz, GümüÅŸhane Belediye BaÅŸkanı Ercan Çimen de katıldı. 

UlaÅŸtırma Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Elvan, törende yaptığı konuÅŸmada, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın önderliÄŸinde 12 yıldır gece gündüz çalıştıklarını belirterek, bu süre içerisinde vesayetlerle ve ülkenin kalkınmasından rahatsız olan rant gruplarıyla mücadele ettiklerini söyledi. 

GümüÅŸhane'ye iktidarda bulundukları süre zarfında ulaşım alanında çok büyük yatırımlar yaptıklarını ve sadece çevre yolu için 550 milyon lira harcandığını dile getiren Elvan, ulaşım alanındaki yatırımlarla GümüÅŸhane'nin gelecek dönemde çok daha canlı, dinamik ve bölgenin kavÅŸak noktası haline geleceÄŸini belirtti. 

GümüÅŸhane Belediye BaÅŸkanı Ercan Çimen de yaptığı kısa konuÅŸmada ErdoÄŸan'ın baÅŸbakanlığı döneminde kendisine "çay içmeye gelirim" diyerek söz verdiÄŸini anımsatarak, "Çayımız dem aldı, buyurun gelin" diye konuÅŸtu.

AA HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.