Sosyal Medya

YaÅŸam

Cezaevindeki gençler camiye çağrılacak

Din görevlileri cezaevlerindeki gençlerle de bir araya gelecek.



Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığınca bu yıl "cami ve gençlik" temasıyla kutlanacak Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda, din görevlileri cezaevlerindeki gençlerle de bir araya gelecek.

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü YaÅŸar YiÄŸit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13-19 Ekim tarihlerinde kutlanacak Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda bu yıl "geç kalma genç gel" sloganıyla "cami ve gençlik" konularının iÅŸleneceÄŸini söyledi.

Gençlerin camiyle iletiÅŸimlerine ivme kazandırmayı amaçladıklarına iÅŸaret eden YiÄŸit, hafta kapsamında din görevlilerinin cezaevlerindeki gençlerle de bir araya geleceÄŸini anlattı.

Gençlerin dünyasına ulaÅŸmak için yeni bir dil

YiÄŸit, "cami ve gençlik" temasıyla caminin maneviyatıyla gençliÄŸin enerjisini buluÅŸturmak istediklerini vurgulayarak, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"GençliÄŸin camiye aktif katılımını saÄŸlamayı ve caminin gençliÄŸe kazandıracakları konusunda toplumda farkındalık oluÅŸturmayı hedefliyoruz. Bu temayı belirlememizdeki bir diÄŸer gayeyse camilerin mihrap, minber ve kürsülerinde görev yapan din gönüllüsü kardeÅŸlerimizin gençliÄŸe hitap edebilecek, onların gönül ve ruh dünyasına ulaÅŸabilecek yeni bir dil ve üsluba kavuÅŸmalarını saÄŸlamaktır. Zira gençliÄŸi anlamak geleceÄŸi inÅŸa etmektir. Ä°slam'ın mabedi ve Kabe'nin birer ÅŸubesi sayılan camilerin safları, genç nesillerden mahrum kaldığında da o mabet kimsesiz bırakılmış olur."

"Ruh dünyamızı imar edebilmek için camilere muhtacız"

"Maalesef bugün nice camilerimiz var ki gençlerden yoksun olduÄŸu için duvarları soluk, minareleri mahzundur" diyen YiÄŸit, "Cenab-ı Hak, her insana dünyada yaÅŸayacağı bir zaman dilimi bahÅŸetmiÅŸtir ki buna 'ömür' denilmektedir. Ömür, imar ile aynı kökten gelir. Ömür ile imar arasındaki bu irtibat sebebiyledir ki imar ile geçmeyen bir ömür, ömür deÄŸildir. KiÅŸi gönlünü, kalbini ve yüreÄŸini imar etmeden beldeleri, ÅŸehirleri ve yeryüzünü imar edemez. Her insan kendini imar edebilmek için ise imanın ardından ibadete, camiye ve mabede muhtaçtır" ifadelerini kullandı.

Gençlerin manevi deÄŸerler doÄŸrultusunda geleceÄŸin sorumluluÄŸunu yüklenebilecek nitelikte yetiÅŸmesini istediklerini dile getiren YiÄŸit, bunun en büyük gaye ve hedefleri olması gerektiÄŸini kaydetti.

YiÄŸit, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı, il ve ilçe müftülükleriyle müÅŸavirlik ve ataÅŸelikleri tarafından hafta boyunca çeÅŸitli etkinlikler düzenleneceÄŸini aktardı.

Etkinlikler kapsamında camilerde gençlik buluÅŸmaları, üniversite ve öÄŸrenci yurtlarında seminer ve paneller, gençlik çalıştayları, engelli gençlerle buluÅŸma programları, cezaevindeki gençlerle de toplantılar yapılacağını dile getiren YiÄŸit, din görevlilerinin sanat eserlerinin de sergileneceÄŸini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.