Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail'in Gazze'ye ablukası gayrimeşrudur

UNRWA, İsrail'in Gazze ablukasının "Gayrimeşru" olduğunu söyledi.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler Filistinli Mültecilere Yardım KuruluÅŸu (UNRWA) Yüksek Komiseri Pierre Kraehenbühl, Ä°srail'in Gazze'ye yönelik ablukasının "GayrimeÅŸru" olduÄŸunu söyledi.

Gazze'nin yeniden imarı için düzenlenen konferansa katılmak üzere Mısır'ın baÅŸkenti Kahire'de bulunan Kraehenbühl, basına yaptığı açıklamada, "Ä°srail'in Gazze'ye yönelik ablukası gayrimeÅŸrudur ve bu ablukayı bitirmek için üzerinde çalışılması gereken temel bir görevdir" dedi.

Kraehenbühl, Gazze'nin Ä°srail'in son saldırılarından önceki ambargo ve abluka altındaki durumuna dönülmesine izin verilmemesi gerektiÄŸini dile getirerek uluslararası topluma saldırılardan dolayı büyük yıkıma uÄŸrayan Gazze'nin yeniden imarı için sorumluluk yüklenme çaÄŸrısında bulundu.

Öte yandan konferansa katılmak için Kahirede bulunan Filistin uzlaşı hükümeti BaÅŸbakanı Rami el-Hamdallah da konferansın olumlu sonuçlanması ve Ä°srail saldırıları nedeniyle acilen desteÄŸe ihtiyaç duyan Gazze'ye mali destek saÄŸlanması konusunda umutlu olduÄŸunu belirtti.

Hamdallah, Batı Åžeria ile Gazze Åžeridi arasında bir geçiÅŸ koridoru açılması konusundaki çalışmalara devam ettiklerini ancak Refah Sınır Kapısı konusunda ise Devlet BaÅŸkanı Mahmut Abbas'ın gerekli görüÅŸmeleri yapacağını ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.