Sosyal Medya

YaÅŸam

Bunları yapanlar yandı!

Son yaşanan şiddet ve vandalizm olayları nedeniyle güvenlik kanunlarında değişikliğe gidilecek.



Hükümet bu konuda kapsamlı bir paket hazırlayarak Meclis’e göndererek seçim öncesinde yasalaÅŸmasını saÄŸlayacak. Pakette polisin yetkilerinin arttırılması ve tutukluluk sürelerine iliÅŸkin de düzenlemeler olacak. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, PKKyandaÅŸlarının son günlerde tırmandırdığı ÅŸiddet olayları karşısında yeni yasal deÄŸiÅŸikliklere iÅŸaret etmiÅŸti.

TCK 152 ve 265 deÄŸiÅŸecek

Hükümet yeni güvenlik paketi hazırlama konusunda düÄŸmeye bastı. Terörle Mücadele Yasası’nda yapılacak deÄŸiÅŸiklikle polisin olaylara müdahale konusundaki yetkisi arttırılacak. TCK’nın 152 (mala zarar verme) ve 265. (görevi yaptırmamak için direnme) maddeleri deÄŸiÅŸtirilecek.

Meydanlarda olay çıkaran, yakıp yıkan, Vandalizm yapanlara karşı güvenlik kuvvetleri sert önlem alabilecek. Kamu malına zarar verilmesi halinde cezalar arttırılacak. Eylemlere katılanlar tutuksuz deÄŸil, tutuklu olarak yargılanacak. Eylemlere katılan kiÅŸilerin yüzlerini kimlik gizlemek amacıyla örtmesi, özel üniforma vs giymesi durumlarında cezaların arttırılması saÄŸlanacak. 

Kaynak: star

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.