Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan sürpriz IŞİD telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i telefonla arayarak IŞİD konusunda görüştü.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, RusyaFederasyonu Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile telefon görüÅŸmesi yaparak, Türkiye'nin terörün her türüne karşı olduÄŸuna iÅŸaret etti ve 5 Ekim'de Grozni'deki terör saldırısında yaÅŸanan can kayıplarından ötürü Putin'e taziyelerini iletti.

CumhurbaÅŸkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; ErdoÄŸan ile Putin bu akÅŸam bir telefon görüÅŸmesi yaptı. GörüÅŸmede ikili iliÅŸkilerin ele alınmasının yanı sıra, bazı uluslararası sorunlara da deÄŸinildi.

Ä°kili iliÅŸkilerde en önemli mekanizmalardan biri olan Üst Düzey Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyi (ÜDÄ°K) toplantısına iliÅŸkin hazırlık çalışmalarıyla ilgili görüÅŸ teatisinde bulunulan görüÅŸmede, söz konusu toplantının yıl sonuna doÄŸru gerçekleÅŸtirilmesi konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın telefon görüÅŸmesinde, Türkiye'nin PKK ve IŞİD gibi örgütlerle mücadele etmiÅŸ bir ülke olarak, terörün her türüne karşı olduÄŸuna dikkati çekerek, 5 Ekim'de Grozni'deki terör saldırısında yaÅŸanan can kayıplarından ötürü Putin'e taziyelerini ilettiÄŸi öÄŸrenildi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Putin'e, Kırım'daki Tatar Türkleri'nin yaÅŸadığı sıkıntıları da hatırlattığı, Kırımlı Türkler'in endiÅŸelerinin giderilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiÄŸine deÄŸindiÄŸi bilgisi edinildi.

YENÄ°ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.