Sosyal Medya

YaÅŸam

Namazlarını orada kılmaya çalışıyorlar

Müslümanlar için Mekke'deki Mescid-i Haram'dan sonra ikinci en kutsal mekan olan Mescid-i Nebevi, haccını ifa edenlerle dolup taşıyor.



Mekke'den Medine'ye gelenler, namazlarınıMescid-i Nebevi'de kılarak hadis-i ÅŸerifteki bin kat sevaba nail olmak istiyor.

Hazreti Peygamber'in 'Medine’ye gelip kabrimi ziyaret eden, kıyamette komÅŸum olur, ona ÅŸefaat ederim.' hadis-i ÅŸeriflerinden hareketle Medine'ye gelenler, tüm namazlarını Mescid-i Nebevi'de eda etmeye çalışıyor. Bir hadis-i ÅŸerifte Mescid-i Nebevi'de namaz kılmanın önemi ÅŸöyle aktarılıyor: “Benim mescidimde kılınan bir namaz, Mescid-i Haram (Kabe) müstesna olmak üzere, diÄŸer mescidlerde kılınan bin namazdan hayırlıdır.” 

Mescid-i Nebevi'de yoÄŸunluk sebebiyle birçok kiÅŸi namazını avluda kılabiliyor. Avlu, sık sık temizlik araçlarıyla temizleniyor. Su püskürten pervaneler ve açılır kapanır ÅŸemsiyeler ile kavurucu sıcaÄŸa raÄŸmen hacılar avluda namazını rahatlıkla eda edebiliyor. 

Kabe'de de, Mescid-i Nebevi'de de farzlardan hemen sonra genellikle cenaze namazı kılınıyor. Türk hacılara da rehberler, farz namazından sonra hemen sünnete durmayarak cenaze namazının sevabından istifadeyi tavsiye ediyor. 

Hacılar, namaz sonrası efendimizi ziyaret ederek selamlama yapıyor. Ravza-i Mutahhara denilen ve cennet bahçelerinden bir bahçe sayılan yerde namaz kılabilmek için sıra beklemek gerekiyor. Bu alanın fazileti ile ilgili olarak Allah Resulu ÅŸöyle buyuruyor: "Evimle minberim arası, cennet bahçelerinden bir bahçedir."

Kaynak: CÄ°HAN

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.