Sosyal Medya

Güncel

Cemil Bayık'tan bomba açıklama: barış süreci sona ermiştir.

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Cemil Bayık, 'Tezkere ile PKK'ye açıktan savaş ilan edilmiştir. Tezkerenin kabulüyle Türkiye barış sürecini sona erdirmiştir' dediği iddia edildi.



Alman 1. Devlet Televizyonu ARD'nin internet sitesinde Cemil Bayık ile yapıldığı belirtilen bir mülakat yayımlandı. 

Haberde ARD muhabiri Reinhard Baumgarten'e konuÅŸtuÄŸu belirtilen Bayık'ın "Silahlı militanları yeniden Türkiye'ye gönderdik" dediÄŸi ileri sürüldü.

TEZKERE Ä°LE PKK'YA SAVAÅž AÇILDI

Tezkere ile ilgili de konuÅŸan Bayık, "Tezkerede IŞİD sözü neredeyse hiç geçmiyor. Tezkere ile PKK'ye açıktan savaÅŸ ilan edilmiÅŸtir. Tezkerenin kabulüyle Türkiye barış sürecini sona erdirmiÅŸtir" ifadelerini kullandı.

Haberde, KCK Yürütme Konseyi BaÅŸkanı Cemil Bayık'ın Kobani gösterilerinde Kürtlerin ölmeye devam etmesi durumunda, yeniden silahlı mücadeleye baÅŸlayacaklarını söylediÄŸi belirtilerek, Bayık'ın "EÄŸer böyle devam ederse, gerilla, halkımızı korumak için savaÅŸacaktır. Gerillanın asıl görevi, halkı savunmaktır" dediÄŸi aktarıldı.

Haberde, Kobani'de yaÅŸananlar ve Türkiye'de olanlardan hükümeti sorumlu tuttuÄŸunu belirten Bayık'ın 2 yıldan bu yana sürdürülen çözüm süreci görüÅŸmelerinden umutsuz olduÄŸunu aktardığı öne sürüldü.

BARIÅž SÜRECÄ° SONA ERMÄ°ÅžTÄ°R

ARD'nin haberinde Bayık'ın "Hükümet DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'da askeri yığınak yapmayı sürdürdüÄŸü için biz de harekete geçtik. Türkiye politikalarını aynen sürdürdüÄŸü için biz de silahlı birliklerimizi Türkiye'ye geri gönderdik. Büyük Millet Meclisi'nde Suriye ve Irak tezkeresinin kabulü bize göre savaÅŸ ilanı anlamına geliyor. Tezkerede IŞİD sözü neredeyse hiç geçmiyor. Tezkere ile PKK'ye açıktan savaÅŸ ilan edilmiÅŸtir. Tezkerenin kabulüyle Türkiye barış sürecini sona erdirmiÅŸtir" dediÄŸi ileri sürüldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.