Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kudüs'te gerginlik: 7 Filistinli yaralı

Kudüs'te İsrail polisi ile Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda 7 Filistinli yaralandı.



Kudüs'ün doÄŸusundaki Selvan beldesinde, Ä°srail polisi ve Yahudi yerleÅŸimciler ile Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda 7 Filistinli gencin yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, daha önce Yahudi yerleÅŸimcilerin Kudüs'te Filistinliler'e ait bazı evlere el koyması nedeniyle Selvan beldesinin farklı yerlerinde Ä°srail polisi ve Yahudi yerleÅŸimciler ile Filistinli gençler arasında çıkan çatışmada 7 kiÅŸi yaralandı.

Yahudi yerleÅŸimcilerin bazı Filistinliler'in evlerine el koyması nedeniyle Selvan beldesinde hemen hemen her gün çatışma çıktığı dile getiriliyor.

Öte yandan Ä°srail ordu radyosu, Kudüs'ün kuzeyindeki Hanina beldesinde Filistinli gençlerin taÅŸ atması sonucu bir otobüsün camlarının kırıldığını duyurdu.

Radyonun polis yetkililerinden aktardığına göre, Filistinli gençlerin Ä°srailliler'in araçlarına attığı taÅŸların bir otobüse isabet etmesi sonucu otobüsün camları kırıldı.

Görgü tanıkları da polis ve ordudan oluÅŸan güçlerin Hanina beldesine baskın düzenleyerek gençleri kovaladığını ifade etti.

DÜNYA BÜLTENÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.