Sosyal Medya

Güncel

Beşir Atalay açıklama yapıyor

AK Parti sözcüsü Beşir Atalay Kobani eylemleriyle ilgili açıklama yapıyor.



Atalay'ın konuşmasından satırbaşları:

Devlet olarak bütün zararları biz karşılayacağız. BaÅŸbakanlık acil destek fonundan karşılanacak. Hukuka uygun ÅŸekilde gereken yapılacak. Failler en sert ÅŸekilde cezalandırılacak.

TUTUKLAMALAR BAÅžLADI

Gözaltılar artacak.Tutuklamalar baÅŸladı. 54 kiÅŸi tutuklandı. 31 vatandaşımız yaÅŸamını yitirdi. Kamu düzenini bozanlar hesabını verecek. Güvenlik güçlerimiz çalışıyor. Aralarında provakatörler de var.

HDP'NÄ°N GEREKÇESÄ°NÄ°N ALTI DOLU DEĞİL

Yangına itfaiye göndermeyen baÅŸkanlar var. Bu kargaÅŸayı biz yaptık ama gerekçeleri vardı mealinde HDP'den açıklama yapıldı.HDP'nin gerekçelerinin altı dolu deÄŸil. Bugüne kadar Suriye'de binlerce insan öldürüldü. HDP'nin sesi çıkmadı. Ama konu Kürtler olunca sesi çıkıyor. HDP ırkçı siyaset yapıyor. Bu ilkesizliktir.

SÄ°YASÄ° PARTÄ°LER SOKAÄžA ÇIKAMAZ

Sorumsuzca bir açıklama yapıyorlar. Siyasi partiler miting yapabilir ama sokaÄŸa çıkamaz. Biz ÅŸiddet çaÄŸrısı yapmadık diyorlar. Bu olaylar HDP'ye çok zarar verdi. Ama ÅŸiddetin olacağı belliydi.

EYLEMLERE 122 BİN KİŞİ KATILDI

Eylemlere 122 bin civarında kiÅŸi katıldı. Kürt vatandaÅŸlarımız bu eylemlere destek vermedi. Eylemlere HDP'nin sadece kendi militanları katıldı.Ölümler grupların kendi aralarındaki çatışmalardan kaynaklandı.

SADECE BÄ°R KİŞİ POLÄ°S KURÅžUNUYLA ÖLDÜ

Sadede polis kurÅŸunuyla bir kiÅŸi öldü. Ülkemiz Kobani konusunda uluslararası arenada üzerine düÅŸeni yaptı. Suriye politikamız bütün vatandaÅŸlar için aynıdır. Biz ayrımcılık yapmadık. Oradan gelen bütün vatandaÅŸları ülkemize aldık.

Kaynak: Haber7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.