Sosyal Medya

Güncel

''Enbar'ın yüzde 80'i IŞİD'in elinde''

Irak Elektrik Bakanı Kasım el-Fehdavi, ülkenin batısındaki Enbar ilinin yüzde 80'inin IŞİD'in kontrolü altında olduğunu söyledi.



Fehdavi AA muhabirine yaptığı açıklamada, "IŞİD, Enbar'ın yüzde 80'inin kontrolünü elinde bulunduruyor. Geri kalan kısma ise Irak ordusu ve aÅŸiret grupları hakim" dedi.

Irak güçlerinin Enbar'ın merkez ilçesi Ramadi'de kontrolü kaybettiÄŸini dile getiren Fehdavi, "IŞİD militanları aylardır burayı ele geçirmek için savaÅŸ veriyor. Ramadi'den sonra baÅŸkent BaÄŸdat'a yönelecekler" iddiasında bulundu.

Enbar'daki durumun çok kritik olduÄŸunu belirten Fehdavi, askeri yardımların istenen düzeyde olmadığını ifade ederek, merkezi hükümetin bölgeye karadan ve havadan daha fazla destek vermesi gerektiÄŸini kaydetti.

Irak'ta, terör örgütü IŞİD öncülüÄŸündeki silahlı grupların haziranda Musul baÅŸta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ordu ve IŞİD militanları arasında çatışmalar yaÅŸanıyor. ABD öncülüÄŸündeki uluslararası koalisyona ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki hedeflere saldırılar düzenliyor.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.