Sosyal Medya

Güncel

Öcalan'dan Kobani ile 'süreç' ayrı şeyler mesajı

Kobani gösterileri sırasında şiddet olaylarının artması üzerine HDP'lilerle iletişime geçen Öcalan, daha önce Kobani ile bir tuttuğu Çözüm Süreci'nin farklı bir konu olduğu mesajını verdi



IŞİD tarafından hedef alınan Kobani için düzenlenen gösterilerin ÅŸiddetlenmesi ve durumun giderek kötüleÅŸmesi üzerine Ä°mralı'nın devreye girdiÄŸi belirtiliyor. YaÅŸanan olayların Çözüm Süreci'ne darbe vurabileceÄŸini düÅŸünen Öcalan'ın HDP'lilerle iletiÅŸime geçerek iki konunun birbirinden farklı olduÄŸu mesajı vererek ÅŸiddet olaylarının bir an önce durmasını istediÄŸi belirtiliyor.

Milliyet'in haberine göre, Kobani eylemleri sonrasında Öcalan'ın el yazısıyla 'diyalog' mektubu Saat 24:00'te HDP'lilerle ulaÅŸtırıldı. Öcalan bir sayfalık mektubunda Kobani ile sürecin birbirinin ÅŸartı olarak sunulmasının provakasyonlara alet edilebileceÄŸine iÅŸaret etti. Mesaj üzerine hükümetle telefon trafiÄŸi sonucu bir araya gelen BaÅŸbakan Yardıncısı Yalçın AkdoÄŸan ile HDP heyeti, diyalogun kopmadan sürdürülmesi konusunda buluÅŸtu. 
 
Alınan bilgilere göre Ä°zleme Kurulu'nun kurulması ve bir sekreterya oluÅŸturulması hazırlıkları ise sürüyor. AkdoÄŸan'la görüÅŸmeye katılan Pervin Buldan yaÅŸananlarla ilgili ÅŸunları söyledi: Dilerim bu tür ortamlar bir daha yaÅŸanmaz. Çok gergin ve sıkıntılı üç gün geçirdik hep birlikte, çok üzüldük. Umarım saÄŸduyu hakim olur.

KAYNAK:DÜNYABÜLTENÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.