Sosyal Medya

Güncel

Ä°stihbarat servisleri militanla kol kola...

Emniyet, provokatörlerin sokaktaki olaylara el attığına dair delillere ulaştı



Ölenlerin sayısı 30'a çıktı. 10 ilde 400 kiÅŸi gözaltında. Sosyal medyada IŞİD'çi diye yaftalanan kiÅŸiler hedef gösterilirken emniyet, provokatörlerin sokaktaki olaylara el attığına dair delillere ulaÅŸtı

Suriye'nin Halep kentine baÄŸlı Ayn El Arap'ta (Kobani) yaÅŸananları bahane ederek sokaklara dökülen terör örgütü üyeleri, ÅŸiddet eylemlerini dün de sürdürdü.

Devlet kurumları, iÅŸyerleri, bankalar, halk otobüsleri ve sivil araçlar dün de hedef alındı. Ülke genelinde yaÅŸanan olaylarda ÅŸimdiye kadar, Diyarbakır'da 10, Mardin'de 6, Siirt'te 5, Gaziantep'te 4, MuÅŸ, Batman, Van, Adana ve Ä°stanbul'da da birer olmak üzere toplam 30 kiÅŸi hayatını kaybetti.

Ölenlerin birçoÄŸu 
PKK
 ve Hüda- Par arasındaki çatışmalarda yaÅŸamını yitirdi. Otopsi raporlarına göre 4 kiÅŸi linç edilerek, 3 kiÅŸi yakılarak öldürüldü. Cesetlerden hiçbirinde polis ya da asker silahından çıkan kurÅŸunlara rastlanmadı. Sadece MuÅŸ'ta 1 kiÅŸinin başına isabet eden gaz fiÅŸeÄŸi sonucu öldüÄŸü kaydedildi.

Hüda-Par Siyasi ve Hukuki Ä°ÅŸlerden Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, önceki gün gece gerçekleÅŸen gösterilerde 6 kayıp verdiklerini açıkladı.

Ä°STANBUL: Kobani provokasyonun ikinci gününde kent genelinde 66 gösterici gözaltına alındı. Olaylarda 3'ü polis memuru toplam 52 kiÅŸi yaralandı. Ä°stanbul Üniversitesi'nde IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto eden öÄŸrencilerle karşıt görüÅŸlü bir grup arasında kavga çıktı. 2 öÄŸrenci yaralandı, 28 öÄŸrenci gözaltına alındı. Esenyurt'ta ise öncek akÅŸam toplanan göstericiler, kendilerine tepki gösteren bir gruba taÅŸ ve sopalarla saldırdı. YürüyüÅŸe tepki gösteren grup arasında kalan Kabil Okyayatan (35) darp edildikten sonra, baygın ve çıplak bir ÅŸekilde parka bırakıldı. Hastaneye kaldırılan 5 çocuk babası Okyayatan'ın hayati tehlikesi sürüyor.

SAKALLI AVINA ÇIKTILAR

ADANA: YüreÄŸir ilçesinde korsan gösteri düzenleyen terör örgütü sempatizanları, 69 yaşındaki Ahmet Albay'ı "Siz IŞİD'ci misiniz?" diyerek pompalı tüfekle öldürdü, 29 yaşındaki oÄŸlu Veysi Albay'ı ise yaraladı.

MARDÄ°N: Kızıltepe ilçesinde eÅŸinin yakınlarına bayram ziyaretine gelen Suudi Arabistan uyruklu Fehad Ä°brahim Elduveric (45) ve Suriye uyruklu Abdullah Muhammed Latif (43) de eylemciler tarafından durduruldu. Sakallı olan kurbanlar, "IŞİD'cisiniz" denilerek öldürüldü. Dargeçit'te ise olaylarda hayatını kaybeden Bilal Gezer ve Sinan Toprak'ın topraÄŸa verilmesinin ardından ilçede yeniden çatışma çıktı. Bazı göstericiler, jandarmaya el yapımı patlayıcı attı. Jandarmanın ateÅŸ açması sonucu Dargeçit Belediyesi EÅŸ BaÅŸkanı Sinan Akan'ın da aralarında bulunduÄŸu 6 kiÅŸi yaralandı. Midyat'a sevk edilen yaralılardan Abdulkerim Seyhan kurtarılamadı.

GAZÄ°ANTEP: Kentin bir çok bölgesinde toplanan gruplar, polisi taÅŸ yaÄŸmuruna tuttu. Maskeli göstericiler, bazı gruplarla karşı karşıya geldi. Birçok noktada yaÅŸanan çatışmalarda 4 kiÅŸi öldü, 3'ü polis 14 kiÅŸi yaralandı. Ölen bir kadının evinin balkonunda olayları izlerken vurulduÄŸu öÄŸrenildi. Bazı gruplar HDP binalarını ateÅŸe verdi. Kentte önceki gün yolu trafiÄŸe kapatan eylemciler, 8 aylık hamile eÅŸini hastaneye yetiÅŸtirmek isteyen Mustafa Kalkanlar'ın aracına saldırdı. Åžoka giren 8 aylık hamile eÅŸi Gönül Kalkanlar, bebeÄŸini düÅŸürdü.

BATMAN: 1 kiÅŸi öldü. 4 araç yakıldı, 40 iÅŸyeri zarar gördü. Kentte sokaÄŸa çıkma yasağı dün sona erdi. Hayat normale döndü.
MUÅž: 1 kiÅŸi öldü. Varto'da 3 okul, PTT ve tarım binası yakıldı. SokaÄŸa çıkma yasağı ise devam etti.

CAMÄ°YÄ° HEDEF ALDILAR

GAZÄ°ANTEP: Olaylar farklı mahallelerde devam etti. Cinderesi Mahallesi EÅŸref Bitlis Parkı'nda bulunan bir camiye saldıran eylemciler camiyi molotofla saldırdı.

MERSÄ°N: Yenipazar, Åževket Sümer, DemirtaÅŸ, Çay, Çilek ve Siteler mahallerinde olay çıkaran örgüt yandaÅŸları iÅŸyerlerine zarar verdi. Toplanan baÅŸka bir grup da BDP'nin Tarsus ilçe binasına ateÅŸe verdi.

40 NOKTAYA OPERASYON

ADANA: Özel Harekat, gösterilere katılan kiÅŸilere ait 40 adrese operasyon düzenledi. Adreslerde 3 tabanca, bir sallama (bıçak) 16 pompalı tüfek ele geçirildi. 30'dan fazla kiÅŸi gözaltına alındı.
DÄ°YARBAKIR: Olaylar özellikle BaÄŸlar, Kayapınar ve Sur ilçelerinde gece boyu yoÄŸun olarak yaÅŸandı. Ancak ÅŸehir güne sessiz baÅŸladı. Ä°ÅŸyerleri kısmen açıldı.
HAKKÂRÄ°: Åžemdinli'de ilköÄŸretim okulu yakıldı. Tarım ve Hayvancılık ilçe binası tahrip edildi.

POLÄ°S MERKEZÄ°NE SALDIRI

SÄ°Ä°RT: Merkezdeki polis karakoluna yönelik saldırıda 1 polis ile 1 askerin yaralanmasının ardından çatışma çıktı.

VAN: BaÅŸkale ilçesinde IŞİD'i protesto bahanesiyle eylem yapan gruplar, saÄŸlık ocağı ve kadın konuk evini yaktı. 20 gösterici gözaltına alındı.

GÄ°ZLÄ° SERVÄ°SLER DEVREDE

Kobani eylemleri nedeniyle hasar tespiti ve onarım çalışmaları baÅŸladı. Emniyet ve istihbarat kamera kayıtlarından silahlı saldırganların kimliklerini belirlemeye baÅŸladı. Emniyet, dün SABA H'ın manÅŸete taşıdığı "ithal provokatörler" konusunda görüntülerle somut delillere ulaÅŸtı. Bazı gizli servislerin devrede olduÄŸu iddialarına yönelik de kapsamlı bir inceleme yürütülüyor. DiÄŸer taraftan 10 ilde yapılan operasyonlarda 400 kiÅŸi gözaltına alındı. Aramalarda 30'a yakın pompalı tüfek, tabanca ele geçirildi.

LASTÄ°KLERÄ° BELEDÄ°YE KAMYONU TAÅžIDI

Diyarbakı r'da merkez BaÄŸlar, Kayapınar, Sur ve YeniÅŸehir ilçelerine baÄŸlı mahalle ve semtlerde korsan eylemler vardı. BüyükÅŸehir belediyesinin ilaçlama iÅŸini yürüten bir pikap göstericilere yakmaları için sürekli lastik taşıdı. Belediye ekipleri, kentin dört bir yanında devam eden yakma, yıkma ve yaÄŸmalama olayları nedeniyle oluÅŸan çöp deryası ve enkazı da kaldırmadı. Diyarbakır'ı savaÅŸ alanına çeviren eylemcilerin ÅŸiddetinin hedefinde ise, yerel seçim sürecinde de örgütün sık sık karşı karşıya geldiÄŸi Hüda-Par yer aldı. Sosyal medya üzerinden verilen mesajların da etkisiyle, eylemler bir anda PKKHüda- Par çatışmasına dönüÅŸtü. Diyarbakır'da 10 kiÅŸi, bu çatışmalarda hayatını kaybetti.

Kaynak: Sabah

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.