Sosyal Medya

Güncel

Çatışmada yaralanan 415 kişi Türkiye'de!

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Kobani çatışmalarında yaralanan 415 kişinin Türkiye'ye getirildiğini açıkladı.



Åžanlıurfa Valisi Ä°zzettin Küçük, Kobani çatışmalarında yaralanan 415 kiÅŸinin Türkiye’ye getirilerek, tedavi altına alındığını, Kobani bahanesiyle Åžanlıurfa ve ilçelerinde çıkan olaylarda toplam 69 kiÅŸinin gözaltına alındığını açıkladı.

Åžanlıurfa Valisi Ä°zzettin Küçük, kendisini ziyaret gazeteci Sedat Atilla’ya gündemi deÄŸerlendirdi. Vali Küçük, Kobani çatışmalarında yaralanan 415 yaralının Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alındığını söyleyerek, “Åžu ana kadar çatışmalarda yaralanarak ülkemize sığınan kiÅŸi sayısı 415’tir. Bunların tamamını kapıda, zor ÅŸartlarda olsa dahi seken mermi ihtimalini göze alarak yaralıyı sınır kapısından alarak süratle Suruç Devlet Hastanemize naklediyoruz. Suruç devlet Hastanesinin tamamına yakını ÅŸu anda Kobani’den gelen yaralılara tahsis edilmiÅŸtir” dedi.

Yalan yanlış haberler ile olayların provoke edilmeye çalışıldığını belirten Küçük, kimsenin yaptığının yanında kar kalmayacağını söyledi. 2 günde 69 kiÅŸinin gözaltına alındığı anlatan Küçük, ÅŸöyle devam etti:

“Åžanlıurfa halkı bugüne kadar aklıselimle, vicdanla ve merhametle davranmıştır. Bundan sonra da öyle davranacaktır. Devletimiz güçlüdür, yakıp yıkanlar asla ‘yanımıza kar kalacak’ diye düÅŸünmesin. Åžu ana kadar 69 kiÅŸiyi delillerle ve belgelerle gözaltına aldık. Yakalayamadıklarımızı da kamera ve MOBESE’lerle tespit edeceÄŸiz. Asil Åžanlıurfa’nın canını, malını ve huzurunu tehdit etmeye kimsenin hakkı yoktur, haddi de deÄŸildir.”

Yapılanların ne Kobani’ye ne Åžanlıurfa’ya ne de Suruç’a fayda getirdiÄŸini vurgulayan Küçük, yapılanların tamamen ülkede ve bölgede fitne çıkarmaya yönelik olduÄŸunu söyledi. Sokak olaylarında çocukların kullanıldığı yönündeki soruyu yanıtlayan Vali Küçük, ailelerden çocuklarına sahip çıkmalarını istedi. “Bu çocuklar bizlerinde çocuÄŸu” diyen Küçük, anne ve babalardan çocuklarının kandırılmalarına izin vermemelerini rica etti. Sınır güvenliÄŸi konusunda hiçbir tereddüdün olmadığının da altını çizen Vali Küçük, sınırların güvenliÄŸinin tamamen saÄŸlandığını kaydetti.


YARDIM TIRLARI

Kobani’ye her ay 120 TIR gıda ve benzeri malzeme yardımı yapıldığını belirten Küçük, bugüne kadar Kobani’ye 802 TIR gıda ve yaÅŸam destek malzemesi gönderildiÄŸini kaydetti. Yapılan yardımların belediye sivil toplum kuruluÅŸları ve Afet Acil Durum MüdürlüÄŸü tarafından saÄŸlandığını dile getiren Vali Küçük, savaşın en ateÅŸli olduÄŸu dönemlerde bile gıda taşıyan kamyonların Kobani’ye gitmesi talimatı verdiÄŸini sözlerine ekledi.

Suruç’a gelen Suriyeli sığınmacıların son durumu hakkında yöneltilen soruya ise Vali Küçük, Kobani Bölgesi’nden 185 bin Suriyeli geldiÄŸini ifade etti. Hangi TIR'ın ne taşıdığına dair ellerinde belgelerin bulunduÄŸunu vurgulayan Küçük, “Bugüne kadar 185 bin Suriyeli kardeÅŸimiz geldi. SavaÅŸtan kaçanlar sığınılacak yer olarak Türkiye’yi seçtiler ve beklentileri boÅŸa çıkmadı. Gelenlerden 12 bin kiÅŸi AFAD’ın çadır kentlerinde, bir kısmı belediyelerin kurduÄŸu çadır kentlerde, bir kısmı da akrabalarının yanında yaÅŸamaktadır. Çadır kentleri çoÄŸaltıyoruz. Asıl çadır kentimiz daha büyük olacak” diye konuÅŸtu.


YARALILARIN ALINMADIÄžI Ä°DDÄ°ASI

“Ülkelerindeki çatışmadan kaçan 185 bin insan, bugün katledilmediyse bunu bu ülke saÄŸladı” diyen Vali Küçük, yaralıların alınmadığı yönündeki söylemlere de cevap verdi. Küçük, “Ä°nanmayan varsa Suruç Devlet Hastanesine gitsin baksın. Yaralıların alınmadığı doÄŸru deÄŸildir. GetiremediÄŸimiz varsa da eylemciler yol kapattıkları için gidip getiremiyoruz. Bu yaralılara biri zarar veriyorsa, bu zararı veren de bu eylemcilerdir” dedi.

Suruç’ta oluÅŸturulan kriz masası ve çalışmaları hakkında yöneltilen soruya da cevap veren Küçük, kriz masasında 6 vali yardımcısının görevlendirildiÄŸini, her birinin ayrı ayrı iÅŸlerin koordinasyonundan sorumlu bir ÅŸekilde çalıştığını anlattı. Tüm iÅŸlerin Valilik çatısı altında yürütüldüÄŸü vurgulayan Küçük, kriz merkezinde özveriyle çalışanlara, çalışmalarda büyük destek veren belediyeler ve sivil toplum kuruluÅŸlarına teÅŸekkür etti.

Çalışmalardaki en önemli önceliÄŸinin hiçbir vatandaşın ve Suriyeli’nin burnunun dahi kanamaması olduÄŸunu sözlerine ekleyen Küçük, bunun içinse gerekli bütün tedbirleri aldıklarını hatırlattı.

Sınır hattına yakın 3 köyün boÅŸlatma talimatı verdiklerini anımsatan Vali Küçük, boÅŸaltılan üç mahalle için büyük tepki gördüÄŸünü ancak ertesi gün o mahallelere top mermisinin düÅŸtüÄŸünü ve alınan karar sayesinde hiç kimse zarar görmediÄŸini kaydetti.
Küçük, Suriye’de yaÅŸanan iç karışıklığın bir an önce son bulmasını ve zorunlu göç eden Suriyelilerin bir an önce ülkelerine dönmelerini temenni ederek açıklamalarını tamamladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.