Sosyal Medya

Dünya

ABD polisi siyahi bir genci daha vurdu

Bir polis memurunun görevde olmadığı esnada siyahi genci öldürdüğü belirtildi.



Olay, ülkede AÄŸustos ayında büyük protesto gösterilerine neden olan, siyahi genç Michael Brown'ın öldürüldüÄŸü Ferguson'a 20 kilometre uzaklıktaki Shaw semtinde meydana geldi.

St. Louis Polisi, adını açıklamadığı 18 yaşındaki siyahi gencin silahlı olduÄŸunu ve güvenlik güçlerine 3 el ateÅŸ ettiÄŸini ileri sürerken, gencin yakınları ise siyahi gencin elinde sandviç olduÄŸunu ve polisin bunu silah sanarak ateÅŸ ettiÄŸini savundu.

Olayın duyulmasının ardından kentin bazı bölgelerinde protesto gösterileri düzenlenirken, protestocuların polis araçlarına zarar verdikleri kaydedildi.

Olayın ardından bölge polisinin açıklamasına göre, kimliÄŸi açıklanmayan, ancak altı yıldır St. Louis Polis Departmanı'nda görev yaptığı belirtilen polis memurunun takip ettiÄŸi iki ÅŸüpheliyi gözaltına almak istediÄŸi, 'dur' ihtarı üzerine kaçmaya baÅŸlayan gençlerden birisinin üzerindeki silahı memura yönelterek ateÅŸ etmeye baÅŸladığı belirtildi. Polis, silahlı gencin en az 3 el ateÅŸ ettikten sonra silahının tutukluk yaptığını açıkladı. Polisin siyahi genci etkisiz hale getirmek için 17 el ateÅŸ ettiÄŸi öÄŸrenildi.

Özel bir güvenlik firmasında da görev yaptığı öÄŸrenilen memurun olay sırasında herhangi bir yara almadığı kaydedildi. Polis memurunun mesaide bulunmadığı halde neden resmi üniformasının üzerinde olduÄŸu ise tartışma yarattı.

Polis, olay yerinde yapılan incelemede gence ait olduÄŸu ileri sürülen bir 9mm Ruger marka tabanca bulunduÄŸunu açıkladı.

ÖLEN GENCÄ°N SÄ°LAHSIZ OLDUÄžU Ä°DDÄ°ASI

Öte yandan ölen gencin yakınları, polisin açıklamasına tepki göstererek, kurbanın olay anında silahlı olmadığını savundu. Adı açıklanmayan siyahi gencin elinde silah olmadığı ve sandviç taşıdığı belirtilirken, polisin kamuoyunu yanılttığı öne sürüldü.

TRTHABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.