Sosyal Medya

Güncel

Gaziantep'ten korkunç haber: 4 ölü! 20 yaralı

Gaziantep'te 2 farklı mahalledeki Kobani eylemlerinde karşıt görüşlü gruplar arasında meydana gelen çatışmada 4 kişi hayatını kaybetti.20 kişi yaralandı.



Gaziantep'te, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etme bahanesiyle toplanan grup ile karşıt görüÅŸlü kiÅŸiler arasında silahlı çatışma çıktı. Birçok noktada tabanca ile tüfeklerin de kullanıldığı olaylarda 4 kiÅŸi öldü, 1'ipolis 20'nin üzerinde de yaralı var.

Güzelvadi, Vatan, Barak, Akdere, Aydınlar, Mevlana ve Göllüce Mahalleleri'nde toplanan gruplar, çöp konteynırlarını devirip lastiklerle ateÅŸ yaktı. Yolları barikatlarla kapatıp iÅŸ yerleri ile araçların camlarını kırıp zarar veren polislerin dağılmaları yönündeki uyarılarına havai fiÅŸek, taÅŸ ve molotof kokteyli atarak karşı veren gruplara, TOMA'lardan biber gazı ve basınçlı su sıkıldı. Olaylarda tüfek kullanan gruptakiler, zırhlı polis aracının camına ateÅŸ etti. Her iki camına mermi isabet eden zırhlı araç kullanılmaz hale geldi.

Barak ve Vatan mahallelerinde korsan gösteri düzenleyen grup ile karşıt görüÅŸlü kiÅŸiler arasında silahlı çatışma çıktı. Tabanca ve tüfeklerin kullanıldığı çatışmada 1'i polis memuru 20'nin üzerinde kiÅŸi, kurÅŸun ve tüfeklerden çıkan saçmalara hedef oldu.

ÖLENLERÄ°N Ä°SÄ°MLERÄ° ÅžÖYLE

Ä°hbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla kentteki hastanelere götürülen yaralılardan 15 yaşındaki Süleyman Balcı, 16 yaşındaki Sevgi Alıcı, 27 yaşındaki Ömer Uçeker ile ismi henüz öÄŸrenilemeyen bir kiÅŸi hayatını kaybetti.

Ölen 4 kiÅŸinin cesedi, otopsi için morglara alındı.

BDP BÄ°NASI ATEÅžE VERÄ°LDÄ°

Merkez Åžahinbey ve Åžehitkamil DBP Ä°lçe BaÅŸkanlıklarının ateÅŸe verildiÄŸi, bazı iÅŸ yeri ve polis araçlarının da zarar gördüÄŸü olaylarla ilgili yoÄŸun güvenlik önlemleri alındı.Gaziantep'te karşıt gruplar arasında çıkan çatışma devam ediyor. PKK yandaÅŸları ile vatandaÅŸlar arasında çıkan olaylarda, Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) ait iki bina ateÅŸe verildi; 1'i polis 11 kiÅŸi de yaralandı. 

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.