Sosyal Medya

Güncel

Güvenlik Zirvesi sonrası flaş açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan Güvenlik Zirvesi sona erdi.



BaÅŸbakan DavutoÄŸlu baÅŸkanlığında, BaÅŸbakanlık Merkez Bina'da saat 14.40'ta baÅŸlayan Güvenlik Zirvesi 3 saat 15 dakika sürdü.

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun açıklamalarından satırbaÅŸları:

Türkiye Cumhuriyeti devleti hukuk devletidir, kimse hukukun üstünde deÄŸildir.

Kimse yurt dışında yaÅŸanan acı olayları Türkiye içinde bir mesele gibi yansıtarak halkı tehdit etme cüretini gösteremez.Biz Kobani'ye baÄŸrımızı açtık. Bu vandalizmi yapan ÅŸiddet meraklılarına sığınmadılar.Biz bu devleti, hukuk düzenini hiçbir ÅŸeye feda etmeyiz, kargaÅŸa ortamı çabasındakilerin de sığınacağı yer Türkiye'dir.

YAPTIKLARI Ä°KÄ°YÜZLÜLÜKTÜR

Suriye'de, Irak'ta Türkmenler, Araplar katledilirken susanların ÅŸimdiki çaÄŸrıları ikiyüzlülüktür.

EN FAZLA FEDAKARLIK YAPAN ÜLKEYÄ°Z

Türkiye, Suriye ve Kobani meselesinde en fazla fedakarlık yapan ülkedir. 200 bin kardeÅŸimize baÄŸrımızı açtık.

Kobani'de Kürtlere yapılan zulmü protesto için Türkiye'deki Kürtlere zulüm yapmak hangi mantığa sığar?

Kobani'deki kardeÅŸlerimizin hukukunu koruyacak yegane güç Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Olaylar sanki yeni baÅŸlamış gibi ülkemizi eleÅŸtirmeye kalkmaları aldatmacadan ibarettir. Dün Kobani'de yaÅŸanan zulme nasıl karşı çıkmışsak, bu vandallara da aynı ölçüde karşı çıkacağız.

MADEM MÜDAHALE Ä°STÄ°YORDUNUZ NEDEN TESKEREYE HAYIR DEDÄ°NÄ°Z?

Hem Türkiye'den müdahele etmesini istiyor HDP çaÄŸrısıyla hareket edenler, hem de tezkereye hayır diyorlar.

Hedef Gezi'de yapamadıklarını yapmaksa, milletimiz bunu çok iyi görüyor. Kamu düzenini tesiste tereddüt göstermeyiz.

VATANDAÅžA SAÄžDUYU ÇAÄžRISI

Bütün vatandaÅŸlarımızı sükunete ve devletin gücünden emin olarak olayları takip etmeye davet ediyorum. Kamu düzeni her ne suretle olursa olsun saÄŸlanacaktır, bütün güvenlik birimlerine talimat verilmiÅŸtir.

ÇÖZÜM SÜRECÄ°NÄ° KURBAN ETMEYÄ°Z

Çözüm sürecini garanti edecek temel unsur kamu düzenidir. Kimse manipülasyona izin veremez.Hiçbir vandalizme çözüm sürecini kurban vermeyiz ama hiçbir vandalizme müsamaha vermeyiz.

SORUMLULAR HESAP VERECEK

Anlık temaslarla her bir olay tespit edilecek, sorumlular mutlaka hukuk karşısına çıkarılacak. HDP eÄŸer siyasi partiyseniz, kimliÄŸinizi demokrasiden ve barış içinde siyaset yapmadan ortaya koymalısınız.

KILIÇDAROÄžLU'NA SESLENÄ°YORUM...

Ana muhalefet partisine sesleniyorum, KılıçdaroÄŸlu ÅŸiddetten yana mı huzurdan yana mı, tavrını ortaya koymalı. Bu olaylarda istismar edilenlerin büyük kısmı çocuklar. Bu vandalizmde çocukları istismar ediyorlar.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAÄžRI

Uluslararası toplumda, Kobani'de yaÅŸananları çözme sorumluluÄŸu Türkiye'deymiÅŸ gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Bütün bu Suriye'deki geliÅŸmelerin vebali BM ve Güvenlik Konseyi'nin 5 üyesinindir. Uluslararası topluma çaÄŸrımız Suriye'de kalıcı bir istikrar için ortak adımların atılması çabasına girilmesidir.

Kaynak: Haber7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.