Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esed'in 'katliam merkezi' vuruldu

Suriyeli muhalifler, halk arasında "katliam merkezi" şeklinde tanımlanan varil bombalarının üretildiği bölgeye yönelik operasyon başlattı.



Suriye'deki en etkin silahlı muhalif gruplarından Ahraru'ÅŸ Åžam Hareketi'nin halk arasında"katliam merkezi" ÅŸeklinde tanımlanan varil bombası üretim bölgesine yönelikı operasyon baÅŸlattığı bildirildi.

Ä°slami Cephe çatı yapılanmasının en büyük bileÅŸeni olan Ahraru'ÅŸ Åžam Hareketi'nin, Esad güçleri tarafından sivillere karşı kullanılan varil bombaların üretim merkezini ele geçirmek için saldırıya geçtiÄŸi açıklandı.

Hareketten yapılan yazılı açıklamada, halk arasında "katliam merkezi" olarak da isimlendirilen Halep'in Savunma Atölyesi bölgesini ele geçirmek için "Özgürlerin Kükremesi" operasyonunu baÅŸlattığı aktarıldı.

Aktivist Yasin Ebu Raid ise "Bu operasyon Ahraru'ÅŸ Åžam'ın komutanlarının yaklaşık bir ay önce toplantı düzenledikleri yerde öldürülmesine karşılık olarak yapılıyor" dedi.

Ebu Raid, varil bombası, roket, mermi, tüfek ve eskiden kimyasal silah üretilen Savunma Atölyesi'nin Suriye'nin kuzeyindeki en önemli askeri bölge olduÄŸunu ifade etti.

HABER7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.