Sosyal Medya

Güncel

Kobani provokasyonlarında ölü sayısı 19'a yükseldi

IŞİD'in saldırıları bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösteriler devam ederken, yaşanan olaylarda ölenlerin sayısı 19'a yükseldi.



Siirt'te IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteride yaralanan bir kiÅŸi öldü.

Siirt'in çeÅŸitli mahallelerinde IŞİD'in saldırıları bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösteriler devam ediyor.

DoÄŸan Mahallesi'ndeki olaylar sırasında göstericilerin yaralı bir ÅŸekilde Halk EÄŸitim Merkezi önüne getirerek 112 Acil Servis ekiplerine teslim ettikleri Davut Nas (19) kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Ölü sayısı 19'a yükseldi

Diyarbakır'da yaÅŸanan olaylarda yaralanan 2 kiÅŸinin tedavi gördüÄŸü hastanede hayatını kaybetmesi sonucu ölü sayısı 10'a yükseldi.

Olaylarda ÅŸimdiye kadar Diyarbakır'da 10, Siirt'te 3, Mardin'de 3, Batman, MuÅŸ ve Van'da da birer olmak üzere toplam 19 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi.

Ağrı

Öte yandan AÄŸrı'nın DoÄŸubayazıt ilçesinde terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle, Türk bayrağını indirerek yakan ÅŸahıslardan biri yakalandı.

Alınan bilgiye göre, DoÄŸubayazıt Çok Programlı Lisesi bahçesine giren ve Türk bayrağını indirerek, yakan ÅŸahısların kimlikleri belirlendi.

Ä°nceleme yapan polis ekipleri, S.Ç'yi evinde gözaltına aldı. Olaylara karıştığı belirlenen B.Y'nin de yakalanması için çalışma baÅŸlatıldı.

Tunceli

Terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye saldırmasını protesto eden grupların izinsiz gösterileri nedeniyle Tunceli'de eÄŸitime bugün ve yarın ara verildi.

Tunceli ValiliÄŸinden yapılan yazılı açıklamada, "Son dönemde ülkemizde ve ilimizde yaÅŸanan toplumsal olaylar ve sendikaların iÅŸ bırakma eylemleri, okullarımızda eÄŸitim-öÄŸretimin saÄŸlıklı ÅŸekilde yapılmasını engellemektedir. YaÅŸanan bu olaylar nedeniyle öÄŸrencilerimizin, ailelerinin bilgileri dışında bu türden toplumsal olaylara ve kamu düzenini bozmaya yönelik giriÅŸimlere alet edilmemesi için Tunceli merkezde bulunan tüm resmi ve özel okullar iki gün süreyle tatil edilmiÅŸtir" ifadesine yer verildi.

Kars

Kars'ta, Kobani'de yaÅŸanan olayları protesto etmek amacıyla toplanarak AK Parti Kars Ä°l BaÅŸkanlığı'na yürümek isteyen gruba izin verilmedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kars Ä°l BaÅŸkanlığı önünde toplanan grup, sloganlar atarak Faik Bey Caddesi üzerindeki aslan heykeli önüne kadar yürüdü.

Burada önlem alan polis ekipleri, AK Parti Kars Ä°l BaÅŸkanlığı'na yürümek isteyen grup üyelerine izin vermedi. Grup, açıklama sonrası olaysız dağıldı.

Van

Van ValiliÄŸi, terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye saldırmasını protesto eden grupların dün kentte verdiÄŸi zararla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, dün kent merkezi ile ErciÅŸ, Muradiye, Özalp ve BaÅŸkale ilçelerinde bazı grupların kanunsuz gösteri ve vandalist eylemler yaptığı, eylemlerin ardından göstericilerin zarar verdiÄŸi kamu kurumları ve iÅŸ yerlerinde hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Açıklamada, Van Merkezde 'Bediüzzaman Kur'an Kursu' inÅŸaatını yakmak isteyen göstericilere karşı mukavemet gösteren bir vatandaşın çıkan arbedede silahla vurularak hayatını kaybettiÄŸi vurgulanarak, "Aynı olaylarda göstericiler tarafından atılan taÅŸ, ÅŸiÅŸe ve benzeri cisimlerin isabet etmesi sonucu 31 güvenlik görevlisi ile 3 vatandaÅŸ çeÅŸitli yerlerinden yaralanmıştır" bilgisi paylaşıldı.

Ä°l genelindeki eylemlerde 118 iÅŸ yeri, 17 kamu binası, 7 banka, 5 siyasi parti binası, 35 özel ve 19 resmi araç, 7 MOBESE sisteminde hasarlar oluÅŸtuÄŸu bildirilen açıklamada, çok sayıda trafik lambası, elektrik direÄŸi ve reklam panosunun tahrip edildiÄŸi kaydedildi.

Olayların daha fazla büyümemesi için ErciÅŸ ilçesinde sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildiÄŸi kaydedilen açıklamada, askeri birliklere ise Van merkez ve ErciÅŸ ilçesinde sorumluluklar verildiÄŸi belirtildi.

Mersin

Tarsus ilçesinde terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında yakılarak zarar verilen bir okul tatil edildi.

Gece meydan gelen olaylar sırasında molotofkokteyli atılan Tarsus Fen Lisesi'nin bahçesindeki bekçi kulübesi, yemekhanesi, memur odaları ve koridoru yanarken, camları da kırıldı. Meydana gelen olaylar nedeniyle okul tatil edildi.

Bitlis

Tatvan, Ahlat, Güroymak ilçelerinde terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye saldırmasını protesto eden grupların izinsiz gösterilerinde, okullar, kamu binaları ve iÅŸ yerleri zarar gördü.

Ahlat ilçesinde HDP Ä°lçe Örgütü öncülüÄŸünde çarşı merkezinde bir araya gelen grup, basın açıklamasının ardından olay çıkardı.

Polise taÅŸ ve molotofkokteyli ile saldıran gruba polis, tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti.

Ara sokaklara dağılan grup, market, banka ATM'si ve Selçuklu Ä°lköÄŸretim Okuluna taÅŸla saldırdı. Göstericiler, okul önündeki Atatürk büstüne zarar verdi. Saldırıda okulun camları kırıldı. GerginliÄŸin devam ettiÄŸi ilçede, eÄŸitime bir gün ara verildi.

Tatvan ilçesinde ise gece saatlerinde düzenlenen izinsiz gösteri nedeniyle, bazı banka ATM'lerine, iki okula ve bazı iÅŸyerlerine zarar verildi.

Belediye ekipleri sabahın erken saatlerinde cadde ve sokaklarda temizlik ve onarım çalışması baÅŸlatırken, kaymakamlık ve emniyet ekipleri zarar tespit çalışması baÅŸlattı.

Adilcevaz ilçesinde de çarşı merkezinde bir araya gelen HDP'liler yaptıkları basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Güroymak ilçesinde de gece düzenlenen izinsiz gösteride öÄŸretmenevinin camları kırıldı ve bazı banka ATM'leri zarar gördü.

EÄŸitim-Sen

EÄŸitim-Sen Elazığ Åžubesi üyeleri, terör örgütü IŞİD'e tepki göstermek için oturma eylemi ve basın açıklaması yaptı.

Hozat Garajı önünde toplanan sloganlar atarak Postane Meydanına kadar yürüdü. Burada EÄŸitim-Sen Åžube BaÅŸkanı Fuat Koç'un açıklama yapmasının ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, atılan sloganların ardından dağıldı.


YENÄ°ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.