Sosyal Medya

Güncel

4 ilde eÄŸitime ara verildi

IŞİD'in Kobani'ye yaptığı saldırıları protesto edilmesinin ardından Diyarbakır, Hakkari, Van ve Batman'da eğitime bir gün ara verildi.



Irak Åžam Ä°slam Devleti'nin (IŞİD) Kobani'de saldırılarını arttırmasının ardından Diyarbakır'da protesto gösterilerinde olaylar çıktı.

Çıkan olayların ardından Diyarbakır ValiliÄŸi gece saatlerinde sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildiÄŸini duyurdu. Valilik ayrıca ilk, orta ve lise denge okulları da  1 gün süreyle tatil etti.

HAKKARÄ° ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ°'NDE EĞİTÄ°ME ARA VERÄ°LDÄ°

Hakkari'de yaÅŸanan olaylardan dolayı üniversitede eÄŸitim öÄŸretime ara verildiÄŸi bildirildi. Gün boyu devam eden olayların ardından alınan karar gereÄŸi Hakkari Üniversites'nde yarından itibaren 13 Ekim 2014 tarihine kadar eÄŸitim öÄŸretime ara verildiÄŸi belirtildi.

VAN'DA YÜZÜNCÜ YIL ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ°'NDE EĞİTÄ°ME BÄ°R GÜN ARA VERÄ°LDÄ°

Van'da, Kobani'ye yönelik saldırılar nedeniyle çıkan olaylar üzerine Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde eÄŸitime bir gün ara verildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, yarın eÄŸitim öÄŸretime ara verildiÄŸi belirtildi. Açıklamada, "Ä°limizde meydana gelen olaylar nedeniyle 08 Ekim 2014 ÇarÅŸamba günü eÄŸitim ve öÄŸretime bir gün ara verilmiÅŸtir" denildi.

BATMAN VALÄ°LİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Batman ValiliÄŸi, iki gündür olayların sürdüÄŸü kentte ikinci bir emre kadar sokaÄŸa çıkma yasağı ilan etti. Yarın, kentteki tüm okullarda da eÄŸitime bir gün ara verildi.

HABER7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.