Sosyal Medya

Güncel

Birbirlerini öldürüyorlar.

Diyarbakır’da Cami-Der’e yapılan silahlı saldırıda 2 kişi hayatını kaybederken, Siirt’teki Kobani protestosunda iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 2 kişi hayatını kaybetti.



Diyarbakır’da Cami-Der’e yapılan silahlı saldırıda 2 kiÅŸi hayatını kaybetti. Edinilen bilgilere göre,Diyarbakır'ın BaÄŸlar ilçesinde yaÅŸanan olaylarda Åžeyh Åžamil Mahallesi'nde bulunan Cami-Der'in bulunduÄŸu alanı abluka altına alan göstericiler, ellerindeki silah ve baltalarla saldırıda bulundu.

Saldırıda Dernek üyesi Turan YavaÅŸ ile olaylarla ilgisi olmadığı iddia edilen Mahfus Enes (55)hayatını kaybederken çok sayıda kiÅŸi de yaralandı. GerginliÄŸin devam ettiÄŸi bölgede göstericilerin ambulansların alana girmesine izin vermediÄŸi kaydedildi. Olayla ilgili soruÅŸturma baÅŸlatıldı.

Siirt’te, Kobani saldırısını gerekçe gösteren göstericiler Kurtalan ilçe belediyesini saldırdı. Belediye garajında bulunan araçları ateÅŸe veren göstericiler daha sonra polis panzerine ve belediye binasına molotof attı.

Daha sonra göstericiler ile baÅŸka bir grup arasında silahlı çatışma çıktı. Çıkan olayda Yusuf Ç., Necat Ç., Cihan T., Bedriye Y., Hikmet B., Mehmet Ç., Mehdi E., Cüneyt Y. ile birlikte ismi tespit edilmeyen 6 kiÅŸi ağır yaralandı.

Kurtalan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar daha sonra Siirt Devle Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yapılan tüm müdahalelere raÄŸmen Yusuf Ç. ve Mehdi E. hayatını kaybederken, ağır yaralanan Cüneyt Y. ile birlikte ağır yaralanan 6 kiÅŸi yoÄŸun bakım ünitesine alındı.

Olayların devam ettiÄŸi kentte ikinci bir emre kadar sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildiÄŸi belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.