Sosyal Medya

Dünya

Özbekistan İslam Hareketi, IŞİD'e katıldığını duyurdu

Özbekistan İslam Hareketi isimli örgütün lideri Usman Gozi, IŞİD'e katıldıklarını açıkladı.



Ria Novosti Haber Ajansı’nın Özbekistan Emniyet TeÅŸkilatı’na görevli bir yetkiliden aldığı bilgiyi kaynak göstererek geçtiÄŸi haberde, Özbekistan Ä°slam Hareketi isimli örgütün lideri Usman Gozi’nin IŞİD’e katıldıklarını açıkladığı belirtildi.
 
VÄ°DEO VE SES KAYDI VAR
 
Ajansa verdiÄŸi demeçte, ‘‘Özbekistan Ä°slam Hareketi isimli örgütün IŞİD’i desteklediÄŸinin ve ortak olarak gerçekleÅŸtirecekleri silahlı eylemlerin anlatıldığı video ve ses kayıtlarına sahibiz’’ ÅŸeklinde konuÅŸan yetkili, Özbekistan Ä°slam Hareketi’nin Afganistan’ın ve Pakistan’ın sınır bölgelerinde yoÄŸun bir biçimde faaliyete geçerek yeni militan alımı ve eÄŸitim konularında çalıştığını da sözlerine ekledi.
 
 
"Ä°STÄ°HBARATIMIZ Ä°YÄ°"
 
Açıklamasının sonunda, söz konusu örgütün faaliyetlerine iliÅŸkin olarak alınan bilgiler doÄŸrultusunda Özbekistan istihbaratının terörle mücadele alanındaki önlemlerini arttırdığını kaydeden yetkili, ‘‘Söz konusu önemli bilgiyi ele geçirmemiz istihbarat çalışmalarının ne kadar baÅŸarılı olduÄŸunu göstermektedir. Her zaman birkaç adım önde olmamız gerekmekte’’ diyerek sözlerini tamamladı.
 
ABD'DE DE TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK KABUL EDÄ°YOR
 
Özbekistan’da yasaklı olan siyasi partilerin liderlerinin Afganistan’a giderek 1996 yılında kurdukları ve ana karargahı da bu ülkede bulunan terör örgütüne üye oldukları düÅŸünülen kiÅŸiler Özbekistan’da devamlı olarak gözaltına alınıyor. El Kaide ve Taliban ile baÄŸlantılı olan Özbekistan Ä°slam Hareketi Rusya ve Orta Asya ülkelerinin yanı sıra, ABD tarafından da terör örgütü olarak kabul ediliyor.
 
KAYNAK:MÄ°LAT GAZETESÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.