Sosyal Medya

Dünya

Siyonist İsrail'den İsveç'e Nota

Siyonist İsrail, İsveç’in Filistin’i devlet olarak tanıyacağını bildirmesi üzerine İsveç’in Tel Aviv Büyükelçisi'ne nota verdi.



Ä°sveç’in Filistin’i devlet olarak tanıyacağını açıklaması nedeniyle Ä°srail’in, Ä°sveç’in Tel Aviv Büyükelçisi Carl Magnus Nesser'i DışiÅŸleri Bakanlığına çağırdığı bildirildi.

Ä°srail devlet radyosunda yer alan habere göre, DışiÅŸleri Bakanlığı yetkilileri Nesser'a, Ä°srail’in, Ä°sveç BaÅŸbakanı Stefan Löfven’in Filistin’i devlet olarak tanıyacağı sözleriyle ilgili rahatsızlığı ve hayal kırıklığını aktararak, resmi ÅŸikayette bulundu.

Söz konusu açıklamanın, Ä°srail-Filistin iliÅŸkilerine zarar verdiÄŸini belirten Ä°srailli yetkililer, bu adımın Filistinlilerde, "tek taraflı hedeflerine ulaÅŸabilecekleri yönünde gerçekçi olmayan beklentilerin" oluÅŸmasına sebebiyet vereceÄŸini savundu. 

Ä°srailli yetkililer ayrıca Ä°sveç’in, "OrtadoÄŸu’nun bazı bölgelerinde çetin çatışmalar sürerken, Filistin meselesine önem vermesini de anlamlandıramadıklarını" dile getirdi. 

Ä°sveç’in yeni seçilen merkez-sol hükümeti BaÅŸbakanı Stefan Löfven, cuma günü Filistin’i devlet olarak tanıyacaklarını açıklamıştı. 

Ä°sveç'in Filistin'i tanıması, AB üyesi iken Filistin'i tanıyacak ilk ülke olması dolayısıyla önem kazanıyor. Macaristan, Polonya ve Slovakya gibi ülkeler AB üyesi olmadan önce Filistin’i devlet olarak tanımıştı.

HAKSÖZ HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.