Sosyal Medya

YaÅŸam

Dönüş yolculuğu başladı

Tatilcilerin dönüş yolculuğu erken başladı.



Kurban Bayramı için Ä°stanbul, Edirne, TekirdaÄŸ ve Marmara Bölgesi'ndeki diÄŸer illerden gelip Çanakkale'den geçen vatandaÅŸlardan bazıları, tatil yarın sona erecek olmasına raÄŸmen dönüÅŸe baÅŸladı.

VatandaÅŸların dönüÅŸ için yollara tatilin bitiÅŸinden bir gün önce çıkması nedeniyle kent merkezi trafiÄŸinde zaman zaman yoÄŸunluk yaÅŸanıyor.

Ege ve Akdeniz bölgelerinden gelerek Çanakkale BoÄŸazı'ndan geçmek isteyenler, DemircioÄŸlu Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı'nda trafik polislerinin koordinasyonunda bekletilerek kontrollü ÅŸekilde Feribot Ä°skelesi'ne gönderiliyor.

Tatilcilerin maÄŸdur olmaması için boÄŸaz hattında 10 feribot, tarifedeki saatleri göz önünde bulundurmadan seferlerini sürdürüyor.

ARAÇ KUYRUÄžU

Tatilcilerin dönüÅŸ yolculuÄŸu nedeniyle TEM otoyolu Ä°stanbul istikameti Gültepe mevkisinde de araç kuyruÄŸu oluÅŸtu. Otoyolun Ankara istikametinde ise yoÄŸunluk olmadığı gözlendi.

Karayolları ve trafik ekipleri, ulaşımda aksaklık yaÅŸanmaması için denetimlerini sürdürüyor.

YOLA ERKEN ÇIKIN

Bolu Bölge Trafik Denetleme Åžube Müdürü Murat Sönmez de, yaptığı açıklamada, Tem otoyolu Gerede-Karadeniz baÄŸlantı yolunda aşırı yoÄŸunluk beklemediklerini kaydetti.

D-100 ve Tem otoyolunda gerekli önlerin alındığını anlatan Sönmez, 12 resmi ve 3 radar ekibinin görev yaptığını ifade etti.

Kurban Bayramı tatili dönüÅŸü için yola çıkacak sürücülere uyarılarda bulunan Sönmez, ayrıca ÅŸunları söyledi:

"Yollardaki yoÄŸunluÄŸa yakalanmamak için sürücülerin erkenden yola çıkması gerek. Yola çıkacak olan sürücülerin araçlarının bakımlarını kontrol etmeli. Yol güzergahını belirleyerek, nerelerde mola vereceklerini önceden belirlemeli. Sık sık mola vererek yolculuk yapmalı."
TRT HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.