Sosyal Medya

Coğrafyamız

İngiliz Parlamentosu Filistin'in tanınmasını oylayacak

İngiliz Parlamentosu bu ay, Filistin’in tanınmasına ilişkin önergeyi oylayacak.



Parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası 13 Ekim'de, "Hükümetin Filistin devletini tanımasına" iliÅŸkin önergeyi görüÅŸmek üzere bir araya gelecek. Yaklaşık 6 saat sürmesi öngörülen görüÅŸmelerde, OrtadoÄŸu sorununun geleceÄŸi masaya yatırılacak.

Muhalefetteki Ä°ÅŸçi Partisi'nin Filistin'in Dostları Grubu BaÅŸkanı Grahame Morris tarafından hazırlanan önergenin, aynı gün içerisinde oylanması bekleniyor.

BirleÅŸik Krallık'ta devletleri parlamento deÄŸil, hükümet tanıyor. Dolayısıyla oylama sonucunun baÄŸlayıcılığı olmayacak. Ancak sonuç Filistin'in tanınması yönünde çıkarsa bu parlamentonun iradesini yansıtacak ve hükümeti Filistin'in tanınması için zorlayacak.

Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanlığı'nın Ä°nanç ve Toplumlardan Sorumlu Bakanı Barones Warsi, bu yaz hükümetin Gazze politikasından dolayı görevinden istifa etmiÅŸti. Muhalefetteki Ä°ÅŸçi Partisi ise geçmiÅŸte, Filistin'in bağımsız bir ülke olarak tanınmasını destekleyeceÄŸini bildirmiÅŸti.

Ä°sveç, bu hafta Filistin'i tanıma kararı almış, böylece Avrupa BirliÄŸi üyesiyken Filistin'i tanıyan ilk ülke olmuÅŸtu. 130'dan fazla ülke Filistin'i bağımsız bir ülke olarak tanıyor.

TRT HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.