Sosyal Medya

Güncel

ABD üssünde IŞİD uyarısı

ABD'nin California eyaletindeki Camp Pendelton Scout Deniz Üssü'nde IŞİD tehdidine karşı alarm verildi. Üs çalışanları IŞİD tehdidi konusunda önlem almaya çağrıldı.



Üs komutanlığı, resmi Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, IŞİD'in üsse ya da üste çalışanlara yönelik saldırı tehditleri konusunda uyarılarda bulundu. 

Komutanlık, Amerikan istihbaratının 'kayda deÄŸer bir saldırı tehdidi bulunmadığı yönünde bilgi verdiÄŸini' belirtirken, IŞİD'in ABD askerleri ve asker yakınlarına yönelik saldırı tehditlerinin medyada yer bulduÄŸuna dikkat çekti.

Üs çalışanları sosyal medya kullanımı konusunda da uyarıldı.

Çalışanlardan, sosyal medya sitelerini kullanırken bulundukları yeri gösteren konum servisilerini kapatmaları istendi. Ayrıca, ev ve iÅŸ adreslerini içeren bilgilerin bu sitelerden kaldırılmaları tavsiye dildi. Çalışanlara günlük faaliyeleri konusunda sosyal medyaya herhangi bir bilgi girilmemesi de önerilirken, askerlerin fotoÄŸraflarının 'asla' yayınlanmaması talep edildi. 

Pentagon'dan web sitesi

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, kendi web sitesinde IŞİD'e karşı koalisyon operasyonları hakkında sürekli güncellenen bir bölüm açtı. 

Sayfada, haritalarla vurulan IŞİD hedefleri hakkında bilgiler, resmi açıklamalar paylaşılıyor.

ALJAZEER HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.