Sosyal Medya

Coğrafyamız

110 yaşındaki kadın IŞİD'ten kaçtı

Doğduğu topraklardan hiç ayrılmayan 110 yaşındaki Elif nine, IŞİD tehdidi yüzünden göç etmek zorunda kaldı.



YaÅŸadığı topraklardan bugüne kadar hiç ayrılmayan 110 yaşındaki Suriyeli Kürt Elif Åžeyh Muhammed, IŞİD tehditi yüzünden ilk kez gurbeti gördü. 

Bazı Kürt gruplar ile terör örgütü IŞİD arasında Halep'e baÄŸlı Kobani (Ayn el Arap) bölgesindeki çatışmalardan kaçan Suriyeli Kürtler kendilerine kucak açan Türkiye'ye gelmeye devam ediyor.

Kimi Suriyeliler çatışmaların baÅŸladığı ilk günlerde ülkesinden ayrılmayı seçerken, kimileri ise her ÅŸey düzelir umuduyla günlerce bekledi. Türkiye zor durumda olan komÅŸularının kendilerini güvende hissedebilmeleri için Suriyeli Kürtlere kapılarını açtı.

Bugüne kadar Kobani (Ayn el Arap) bölgesinden dışarı çıkmayan Elif nine de IŞİD tehdidi üzerine kızı Ä°slam Åžeyh Bekir ile Türkiye sınırına kadar gelebildi. 

15 çocuk sahibi Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in saldırılarından kaçarak Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

SaÄŸlık sorunlarının bulunduÄŸuna iÅŸaret eden Muhammed, "Başımı evimde yastığıma uzatıyordum ama ÅŸimdi ne yastığım kaldı ne de baÅŸka bir ÅŸey, korkuyla Türkiye'ye geldik"dedi.

Muhammed, evlerinden acil ÅŸekilde ayrıldıkları için yanlarında hiç bir ÅŸey getiremediklerini ifade etti.

Kızı Bekir ise annesinin ilk kez doÄŸduÄŸu topraklar dışında bir yere gittiÄŸini vurguladı. Yolculuklarının, annesinin ilerlemiÅŸ yaşından dolayı çok zor geçtiÄŸini anlatan Bekir, "Evimize dönmek istiyoruz. Ä°nÅŸallah savaÅŸ bitmesi için dua ediyoruz. Bize sahip çıktığı için de Türk halkına teÅŸekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

YENÄ° AKÄ°T

TRT HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.