Sosyal Medya

Coğrafyamız

"İsveç'e şükranlarımızı sunuyoruz"

El-Maliki, İsveç hükümetinin açıklamasından memnuniyet duyduğunu belirtti.



Filistin DışiÅŸleri Bakanı Riyad el-Maliki, Ä°sveç hükumetinin Filistin'i devlet olarak tanıyacağı yönündeki açıklamasından memnuniyet duyduÄŸunu belirtti.

Maliki yaptığı yazılı açıklamada, "Bağımsız devletini kurması ve geleceÄŸini tayin etmesiyle ilgili Filistin halkının meÅŸru haklarını destekleyen Ä°sveç'e ÅŸükranlarımızı sunuyoruz" ifadesini kullandı.

Filistin'i henüz tanımamış diÄŸer Avrupa BirliÄŸi ülkelerine "adil barışı tesis etmek ve Ä°srail hükumetine güçlü bir mesaj göndermek" üzere Ä°sveç'i örnek alma çaÄŸrısında bulunan Maliki, Avrupa BirliÄŸi ülkelerinin Ä°srail'in yerleÅŸim birimi inÅŸa faaliyetlerine tepki göstererek sergilediÄŸi tutumdan övgüyle söz etti.

Maliki ayrıca bu ülkelerden, barış sürecine yönelik yıkıcı bir politika izleyen Ä°srail hükumetine baskı için etkili adımlar atmasını talep etti.

Ä°sveç'in yeni seçilen merkez-sol hükumeti Filistin'i devlet olarak tanıyacağını bildirmiÅŸ, "Ä°srail ile olan sorunlar, uluslararası hukuka uygun olarak iki devletli çözüm ile aşılabilir" açıklamasını yapmıştı.

Ä°sveç'in Filistin'i tanıması, AB üyesi iken Filistin'i tanıyan ilk ülke olması sebebi ile önem kazanıyor. Macaristan, Polonya ve Slovakya gibi ülkeler AB üyesi olmadan önce Filistin'i devlet olarak tanımıştı.

TRT HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.