Sosyal Medya

Coğrafyamız

Moskova'da bayram namazı gözetim altında olacak!

Moskova Emniyet Müdürlüğü bayram günü namaz sırasında tüm camilere gözetim grubu göndermeyi kararlaştırdı



Rusya Müftüler Konseyi ve Moskova Emniyet MüdürlüÄŸü, 4 Ekim’de Kurban Bayramı namazı sırasında Moskova'daki camilere gözetim gruplarını gönderecek. Ä°lgili grupların amacının, Müslümanlar ile polis arasında çıkabilecek muhtemel anlaÅŸmazlık ve çatışmaları önlemek olduÄŸu bildirildi.

Kırım Haber Ajansı'nda yer alan habere göre ilgili karar, Moskova Emniyet MüdürlüÄŸü Toplum Konseyi tarafından alındı. Söz konusu kararın, 26 Eylül tarihinde Moskova’nın Büyük Tatarskaya Sokağında bulunan tarihi cami yanında Müslümanlar ile polis arasında çıkan çatışma sonrası alındığı açıklandı.

Kurban Bayramında gözetim grubuna Rusya Müftüler Konseyi, Rusya Federasyonu Moskova Emniyet MüdürlüÄŸü Toplum Konseyi, Rusya Kafkasya Halkları Kongresi, Dağıstan Gençleri BirliÄŸi, Ä°nguÅŸların Gençlik KuruluÅŸlar BirliÄŸi ve Elbrusoid Vakfı üyeleri girecek.

Rusya Federasyonu Moskova Emniyet MüdürlüÄŸü Toplum Konseyi, “Gözetim grupları, gerek olduÄŸu durumlarda polis ile cami cemaati arasında aracılık rolü yapacak” diye bildirdi.

26 Eylül Cuma günü Rusya çevik kuvvet timi, Moskova camiinin yanında bir Müslümanı asılsız olarak tutuklayıp acımasızca dövdü. Fakat olayı fark eden cami cemaati, polise müdahale edip maÄŸdur Müslümanı çevik kuvvet timinin elinden kurtardı.

TRT HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.