Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yüzlerce hacı adayı havalimanında perişan

Yüzlerce hacı adayı, Atatürk havalimanı dış hatlar terminalinde iki gündür perişan bir halde bekletiliyor. Bilet ve vize işlemleri tamamlandığı halde adayların neden



Ä°stanbul Atatürk Havalimanında hacca gitmek için bekleyen binden fazla kiÅŸi iki gündür Suudi Arabistan’a gitmek için bekliyor. Åžirket yetkilileri sorunu çözmek için görüÅŸmelere devam ederken Hacca gitmek için iki gündür havalimanında bekleyen hacı adayları yetkililerin sorunu çözmesini istiyor.

Ä°lkha'nın haberine göre organizasyonu yapan ÅŸirket sorumlusu Ramazan Duyu, vize ve bilet iÅŸlemlerini tamamlamalarına raÄŸmen iki gündür burada bekletilerek maÄŸdur edildiklerini ifade etti.

Duyu, “Ä°ki önce kafilemizle Diyarbakır’dan Ä°stanbul’a geldik. Ä°ki gündür dış hatlar terminalinde bekletiliyoruz. Bilet ve vize iÅŸlemlerinde bir sorun yok buna raÄŸmen burada maÄŸdur ediliyoruz. Burada iki gündür bin kiÅŸiden fazla insan yerde yatıp bekliyor. Sürekli bizi oyalıyorlar. THY uçak kaldırmıyor. Buradaki yetkililer bir sorun olmadığını uçuÅŸ yapılacağını söylüyor. Biz burada sorunun çözülmesi için bekliyoruz” diye konuÅŸtu.

"MAÄžDUR EDÄ°LDÄ°K"

Remzi Işık ise “Ä°ki gündür burada bekliyoruz. Daha önce de bir hafta önce gelip geri dönmek zorunda kaldık. Yeniden telefon açıp vizeleriniz çıktı gelip gidebilirsiniz dediler. Biz dün sabah 07.00’de  uçaÄŸa binip Van’dan buraya geldik. Burada bizi maÄŸdur ettiler. Ä°ki gündür yerde yatıyoruz. Bin kiÅŸiden fazla insan burada bekliyor” dedi.

Ä°kram Karahan’da yetililerden yardım isteyerek ÅŸöyle konuÅŸtu: “Bizi telefonla arayıp her ÅŸeyiniz hazır gideceksiniz dediler. Paramızı verdik ama hala gidemedik. Yetkililere sesleniyorum. MaÄŸdur durumdayız bize yardım etsinler. Allah rızası için bizi biran önce göndersinler”

"UÇUÅžLAR Ä°PTAL"

Hac ve umre organizasyonu yetkililerinden Önder Polat ise bin kiÅŸiden fazla insanın burada mahsur kaldığını söyleyerek, “Vizeler alınmış. Dün bunların gitmesi lazımdı. UçuÅŸlar iptal edildi. Biz bunu araÅŸtırdık. Bu sorun çözmeye çalışıyoruz. Bizim ÅŸuanda Cidde’deki yetkililerle sorunu çözmek için görüÅŸmelerimiz devam ediyor.  Polis kontrolünü geçmiÅŸ bordinglerini alıp bagajlarını teslim etmelerine raÄŸmen dün saat 11.00’den itibaren hala içerde bekleyen 330 kiÅŸi var. Toplam bin üzeri yolcu burada bekliyor” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

DÜNYA BÜLTENÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.