Sosyal Medya

Güncel

Kiliseye izin verilen Küba'da cami yasak

Havana'ya cami yapmak isteyen Müslümanlar'ın talebi Küba yönetiminden döndü. Castro kardeşler cami yapımına karşı çıktı



Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro ve kardeÅŸi Devlet BaÅŸkanı Raul Castro’nun Havana’ya cami yapılması konusunda olumsuz cevap verdikleri öÄŸrenildi. 

Küba Ä°slam BirliÄŸi BaÅŸkanı Lazo Torres, Diyanet Vakfı’nın Küba’da cami yapımı için yapmış olduÄŸu müracaata Komünist Parti ’den ret cevabı geldiÄŸini bilirdi.

KÄ°LÄ°SEYE Ä°ZÄ°N

Torres, Kübalı yetkililere serzeniÅŸte de bulunarak aynı dönemlerde Rusların da Havana’da bir Ortodoks kilisesinin yapımı için izin istediÄŸini onlara onay verilirken Müslümanların cami projesine ret cevabı verildiÄŸini söyledi.

Küba’da Ä°slam dinine yönelik büyük bir ilgi olduÄŸunu kaydeden Lazo Torres, ÅŸu anda sadece baÅŸkent Havana’da çoÄŸunu Ä°slam dinini seçen Kübalılarının oluÅŸturduÄŸu Müslümanların sayısının 4 bine ulaÅŸtığını hatırlattı.

BaÅŸkanlığını Mustafa Tutkun'un yaptığı Türkiye Diyanet Vakfı'ndan bir heyet geçtiÄŸimiz Nisan ayında Küba’ya bir ziyaret yaparak baÅŸkent Havana'da Ortaköy Camisi benzeri bir mabed inÅŸa etmek istemiÅŸ ancak tartışmalar çıkması üzerine olaya Komünist Partisi el koymuÅŸtu.

DÜNYA BÜLTENÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.