Sosyal Medya

Dünya

Havaalanına saldırı başlattılar

Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçıların ile hükümet güçleri çatışıyor.



Ukrayna'nın doÄŸusundaki ayrılıkçıların, hükümet güçlerinin kontrolünde bulunan Donetsk havaalanına geniÅŸ kapsamlı saldırı baÅŸlattığı bildirildi.

Ukrayna Terörle Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, Donetsk havaalanının halen Ukrayna askerlerinin kontrolünde olduÄŸu ve askerlerin stratejik önem taşıyan bölgeyi kahramanca savunmaya devam ettiÄŸi belirtildi. 

Ayrılıkçıların dün gece de Krasnogorovka, Trudovskoe, Redkodub, NikiÅŸin, Maloorlevka ve Ostraya Mogila kasabalarında bulunan Ukrayna askerlerine silahlı saldırılar düzenlediÄŸi, Mariupol'un Ukrayna ordusunun kontrolünde olduÄŸu ifade edildi.

Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi'nin açıklamasında, dün gece Donetsk havaalanında meydana gelen silahlı çatışma sırasında 7 ayrılıkçının öldüÄŸü, 10 civarında ayrılıkçının ise yaralandığı belirtildi.

Ülkenin doÄŸusundaki Donetk kentinin önemli bir kısmını kontrolünde bulunduran Rusya yanlısı ayrılıkçılar, stratejik öneme sahip Donetsk havaalanını ele geçirmek için sık sık saldırı düzenliyor.

TRT HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.