Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bennett: "Silvan'daki Evlerin İşgal Edilmesi Tarihi Bir Adım"

Filistinlilere ait evlerin gasp edilmesini öven Bennett: "Silvan'daki Evlerin İşgal Edilmesi Tarihi Bir Adım"



Ä°ÅŸgal rejimi Ekonomi Bakanı Naftali Bennett, Yahudi yerleÅŸim derneÄŸinin Mescid-i Aksa'nın güneyindeki Silvan beldesinde Filistinlilere ait bazı binaları iÅŸgal etmesinin siyasi boyutları olan tarihi bir adım olduÄŸunu söyledi.

Bennett, bugün (1 Ekim ÇarÅŸamba) "Elad" Yahudi YerleÅŸim DerneÄŸi BaÅŸkanı eÅŸliÄŸinde iÅŸgal edilen evlerde incelemelerde bulunurken yaptığı açıklamada, Silvan'da Filistinlilere ait 25 evin iÅŸgal edilmesinin tarihi boyutları olduÄŸunu ifade etti ve 1948'den bu yana ilk kez Silvan'da Yahudilerin çoÄŸunluk olduÄŸunu öne sürdü.

Bu arada, iÅŸgal rejimi gazetelerinden Haaretz, bugünkü sayısında "Elad" Yahudi YerleÅŸim DerneÄŸi'nin yaptığının stratejik bir adım olduÄŸunu belirterek, Silvan beldesinde iÅŸgal edilen 25 eve onlarca Yahudinin yerleÅŸtirildiÄŸini ifade etti.

"Elad" Yahudi YerleÅŸim DerneÄŸi'nin DoÄŸu Kudüs'te son yirmi yılın en büyük Yahudi yerleÅŸimini gerçekleÅŸtirdiÄŸini bildiren gazete, bunun "Elad" DerneÄŸi için büyük bir baÅŸarı olduÄŸunu ve Silvan'ı Arap köyü olmaktan çıkarıp Filistinliler ve Yahudilerin karışık olarak yaÅŸadığı bir mahalleye dönüÅŸtüreceÄŸini söyledi.

Haberde ayrıca, "Elad" Yahudi YerleÅŸim DerneÄŸi'nin ülke dışında kayıtlı "Kandel Finance" isimli ÅŸirketin arkasına gizlendiÄŸi ve ÅŸirketi temsil eden Avukat Avi Segal'ın Filistinlilere ait evlerin iÅŸgal edilmesiyle ilgili bilgi vermekten kaçındığı belirtildi.

FÄ°LÄ°STÄ°N HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.