Sosyal Medya

Coğrafyamız

Avusturya'da Müslümanlara Yönelik Saldırılara Tepki

Avusturya'da yaşayan Müslümanlara yönelik saldırıların artması, akademisyen, sivil toplum örgütü, yazar, milletvekilli ve gazeteciler tarafından tepkiyle karşılandı.



Avusturya'da yaÅŸayan Müslümanlara yönelik saldırıların artması, akademisyen, sivil toplum örgütü, yazar, milletvekilli ve gazeteciler tarafından tepkiyle karşılandı.

Innsbruck Üniversitesi'nden Prof. Dr. Peter Stöger ve Müslüman Dudu Küçükgöl öncülüÄŸünde "Toplumsal sükunete çaÄŸrı" ve "Müslümanlarla ilgili histeriye karşı açık mektup" baÅŸlıklı bildiri hazırlandı. 

Ä°nternet ortamında yayımlanan, Müslüman, Hristiyan ve Yahudiler tarafından imzalanan bildiride, "Korku ve panik atmosferinde herkesi sükunet ve tarafsızlığa davet ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

 IŞİD ile ilgili tartışmaların Avusturya'da kaygıya neden olduÄŸu vurgulanan bildiride, medyanın "hukuk sınırlarını aÅŸarak Ä°slam'ın aşırılık ve fanatizmle eÅŸit olduÄŸu tezini ileri sürerek Ä°slam düÅŸmanlığı" yaptığı belirtildi.

Bildiride, IŞİD tedbirleri kapsamında dini sembollerin yasaklanması, öÄŸretmenlerinin öÄŸrencileri ihbar etmesi gibi önlemlerin "Müslümanları toplumda zan altında bırakacağı" vurgulandı. Din özgürlüÄŸünün kısıtlanmasını ve din-devlet iliÅŸkilerine açık müdahale içeren önlemlerin alınmasından endiÅŸe duyulduÄŸu ifade edildi.

Son haftalarda Müslümanlara karşı saldırılarda büyük artış olduÄŸu belirtilen bildiride, ÅŸunlar kaydedildi:

"Kamuda dini görevlerini yerine getirenler, bu yüzden ihbar ediliyor. Müslümanlar iÅŸe alınmıyor, sokak ortasında dövülüyor. Medyatik ve siyasi tartışmalar, Müslümanların dışlanmasına neden oluyor."

 Müslümanlara yönelik saldırıların kınandığı bildiride, ÅŸu ifadelere yer verildi: 

"Bir dini gruba karşı korku yaratmak bütün insanlara zarar verir. Bu atmosferde herkesi, Avusturya halkının huzurlu birlikteliÄŸi ve hukukun üstünlüÄŸünü saÄŸlamak için sükunete çağırıyoruz. Gazetecileri, siyasetçi ve öÄŸretmenleri günlük görevlerinde tarafsızlığa ve sükunete destek olmaya çağırıyoruz."

Kısa sürede binin üzerinde destekçi bulan bildiriye ilk imza atanlar arasında çok sayıda akademisyen, milletvekili ve sivil toplum örgütü temsilcileri bulunuyor.

Avusturya'nın baÅŸkenti Viyana'da en son dün ÅŸehrin tek minareli camisi olan Ä°slam Merkezi Camisi'ne giden sokaktaki tabelaların üzerine Ä°slam karşıtı yazılar yazıldı. Son bir ayda üç baÅŸörtülü kadına, üç cami ve bir imam hatip lisesi inÅŸaatına saldırı düzenlendi.

HAKSÖZ HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.