Sosyal Medya

Coğrafyamız

Özel, Suriye'nin o bölgeleri alınmasını istedi

Kabineye brifing veren Genelkurmay Başkanı Özel, Suriye yönetiminin kontrol edemediği alanların güvenli bölge olarak alınmasını istedi.



Özel, ABD ve koalisyon güçleri talebi kabul etmezse, Türkiye'nin tek başına güvenli bölge olarak almasını talep etti.

Türkiye'nin Irak ve Suriye'de faaliyet gösteren IŞİD'e karşı oluÅŸturulan uluslararası koalisyona nasıl katkı vereceÄŸi merak edilirken, dünBakanlar Kurulu'nda çok kritik toplantı gerçekleÅŸtirildi.

Türkiye'nin başından beri dile getirdiÄŸi 'güvenli bölge' düÅŸüncesi Bakanlar Kurulu'nda kapsamlı bir ÅŸekilde masaya yatırıldı. Genelkurmay BaÅŸkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanlarının katıldığı Bakanlar Kurulu toplantısında enine boyuna tartışılan 'güvenli bölge' konusunda ABD baÅŸkanlığında oluÅŸturulan koalisyon güçlerinin mutlak ikna edilmesi kararlaÅŸtırıldı. Ancak koalisyon güçleri bu konuda ikna edilemezse Türkiye, sınırda güvenli bölgeyi tek taraflı olarak ilan edecek.

TEK TARAFLI Ä°LAN EDÄ°LECEK
 
Ä°ÅŸte kritik Bakanlar Kurulu'nda toplantısında gündeme alınan konular:
 
-Koalisyon güçleri 'güvenli bölge' konusunda Türkiye'nin talebini kabul etmemesi halinde Türkiye tek taraflı 'güvenli bölge' ilan etmeli.
 
-Özellikle sınır kapıları Aynel Arap (Kobani) Telabyad ile Suriye devletinin kontrol edemediÄŸi alanlarda 'güvenli bölge' kapsamına alınmalı.
 
-UçuÅŸa yasak bölge uluÅŸturulmalı
 
-Kış mevsimi çok yakın. Acilen karar verilmeli.

YENÄ°ÅžAFAK
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.