Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Windows 10 duyuruldu

Microsoft yeni nesil işletim sistemini beklenen aksine 9 olarak değil Windows 10 olarak açıkladı. Yeni işletim sistemi tek bir platformdan oluşacak.



Microsoft'un beklenen yeni iÅŸletim sisteminin detayları belli oldu. Firmanın düzenlediÄŸi etkinlikte açıklanan isim ise Windows 10 oldu. Windows 8'den sonra 9 ismini kullanmayan Microsoft doÄŸrudan Windows 10 ile devam edecek.

Yeni iÅŸletim sisteminin en önemli özelliÄŸi tek bir platform ve maÄŸazaya sahip olması. Bu sayede tablet, telefon ve bilgisayar gibi cihazların hepsi tek bir uygulama maÄŸazasına sahip olacak. Mevcut durumda bilgisayar için ayrı, telefon için ayrı uygulama maÄŸazası bulunuyor.

Windows 7 ile 8'in karışımı bir tasarıma sahip olan Windows 10, BaÅŸlat menüsü ile geliyor. Sekizinci sürümde kaldırılan ve büyük tepki alan BaÅŸlat menüsü 10 ile tekrar kullanıma sunuluyor. Tasarımı deÄŸiÅŸen bu menüye ek olarak bazı geliÅŸtirmeler de içerecek.

Ä°lk olarak Technical Preview sürümü ile geliÅŸtiricilerin kullanabileceÄŸi Windows 10'un önümüzdeki yılın sonlarına doÄŸru piyasaya sürülmesi bekleniyor.

ALJAZEER HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.