Sosyal Medya

Güncel

Doğan: Belge verdik Paralel Yapı çökertilecek

Çetin Doğan dün mahkemeye bir takım belge verdi. Doğan'a göre, bu belgeler Paralel Yapı’nın doğrudan doğruya çökmesine yol açacak



Balyoz davasında ‘hükümeti ortadan kaldırmaya eksik teÅŸebbüs ettiÄŸi’ gerekçesiyle 20 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Anayasa Mahkemesi’nin “Yeniden yargılansınlar” kararının ardından tahliye olan eski 1’inci Ordu Komutanı, emekliOrgeneral Çetin DoÄŸan, bu kez sanık olarak deÄŸil ÅŸikâyetçi olarak savcıya ifade verdi.

DOÄžAN'DAN ATAYÜN'E AÄžIR SUÇLAMA

Balyoz davasında ‘orduya kumpas’ iddialarına iliÅŸkin Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nca yürütülen soruÅŸturma kapsamında ifade veren DoÄŸan, Selam ve Tevhid örgütüne iliÅŸkin takipsizlik kararının ardından polislere yönelik operasyon kapsamında tutuklanan eski Terörle Mücadele Åžube Müdürü Yurt Atayün’ü suçladı. DoÄŸan, Atayün’ün 1’inci TÜBÄ°TAK raporunu çarpıtarak tespit tutanağına dönüÅŸtürdüÄŸünü öne sürdü.

'PARALEL YAPI ÇÖKEBÄ°LÄ°R'

Soruları yanıtlayan DoÄŸan, “Sahte Balyoz Darbe Planı’nı kurgulayanların parmak izlerini ortaya koyduk” diyerek ÅŸöyle konuÅŸtu: “Kurgulayanlar doÄŸrudan doÄŸruya bu darbe planında yer alanlardır. Bunlar da, maalesef çok acıdır ki bir kısmı görevli polis memurları oluyor. Bunların baÅŸka uzantıları var savcıları, hâkimleri var. Bilinen Paralel Yapı var. Türkiye bu Paralel Yapı’nın üzerine gitmedikçe hiçbir sorun çözülemez. Bugün de verdiÄŸimiz belgeler, eÄŸer üzerine ciddiyetle gidilirse Paralel Yapı’nın doÄŸrudan doÄŸruya çökmesine yol açacak sonuçlara varacağız.”

TÜBÄ°TAK RAPORU’NU ÇARPITTI

O tarihlerde TEM Åžube Müdürü olan ÅŸikâyetçi olduÄŸum Yurt Atayün, 1’inci TÜBÄ°TAK raporundaki tespitleri çarpıtarak tespit tutanağına dönüÅŸtürmüÅŸtür. 11 No’lu CD içinde Balyoz Harekat Planı isimli Word dokümanında ‘Dost Unsurlar’ baÅŸlıklı dokümanda ÇaÄŸdaÅŸ YaÅŸamı Destekleme DerneÄŸi,Atatürkçü DüÅŸünce DerneÄŸi ve TGB yer almaktadır. Atayün tarafından 2006’da kurulan TGB yerine ısrarla 1997’de kurulan ve amacı daha çok gençlik programı olan TGBD (Türkiye Gençlik BirliÄŸi DerneÄŸi) ile ilgili savcılığa bilgi verilmiÅŸtir. Yani 2003’te oluÅŸturulduÄŸu söylenen Balyoz Harekât Planı içinde dost unsurlardan birisi olarak belirtilen 2006’da kurulan TGB’nin yer alması kumpasın delilidir. Yurt Atayün tarafından bu gerçeÄŸin üzeri örtülmek istenmiÅŸtir.

Kaynak: Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.