Sosyal Medya

Dünya

56 uçak seferi iptal edildi

Alman havayolu şirketi Lufthansa’nın pilotları grev yapıyor.



Alman havayolu ÅŸirketi Lufthansa’da çalışan pilotlar, yerel saatle 08.00'de Frankfurt Havalimanında greve gitti. Toplu iÅŸ sözleÅŸme görüÅŸmelerinde anlaÅŸma saÄŸlanamaması nedeniyle 15 saat sürecek grev yüzünden, Frankfurt'tan Singapur, Bangkok ve Chicago gibi uzun mesafe uçuÅŸlar yapılamıyor.

Almanya'da pilotların baÄŸlı bulunduÄŸu sendika Cockpit BirliÄŸi'nin (VC) açıklamasında, grevin 08.00- 23.00 saatlerinde yapılacağı, bu kapsamda uzun mesafe uçuÅŸların gerçekleÅŸmeyeceÄŸi belirtildi.

Lufthansa'dan yapılan açıklamada ise 56 uçuÅŸun grevden etkileneceÄŸi, ek seferler konulduÄŸu, yolcuların sms ve elektronik postayla bilgilendirilmeye devam edileceÄŸi ifade edildi.

Ancak Lufthansa'nın iç hatlar uçuÅŸları ile Münih ve Düsseldorf'tan yapılacak olan uzun mesafe uçuÅŸları, sendika üyesi olmayan pilotlar aracılığıyla devam ediyor.  

Lufthansa yetkilisi Kay Kratky, VC'nin grev kararını sert bir dille eleÅŸtirerek oluÅŸacak zararın 120 bin çalışanı etkileyebileceÄŸini bildirdi.

VC ve Lufthansa yönetimi arasındaki süren görüÅŸmelerde Lufthansa, Lufthansa-Cargo ve Germanwings ÅŸirketlerine ait 5 bin 400 pilotun emekliliÄŸe geçiÅŸ süreçleri ele alınıyor. Lufthansa ÅŸirketi, emeklilikle ilgili ÅŸimdiye kadar geçerli olan kuralları 2013 sonunda sonlandırılacağını açıklamıştı.

VC'nin bu yıl içinde yaptığı 4 ayrı grev nedeniyle 4 bin 300 uçuÅŸun iptal edildiÄŸi öÄŸrenildi.

TRT HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.