Sosyal Medya

Dünya

Mahkeme Kırımoğlu'nu istemedi

Tatar Meclisi binasının kapalı tutulmasına karar verildi.



Akmescit Tsentralnıy (Merkez) Semti Mahkemesi, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil KırımoÄŸlu’nun, Kırım Vakfı'nın kurucuları arasından çıkartılana kadar Tatar Meclisi binasıyla, vakfa ait diÄŸer binaların kapalı tutulmasına karar verdi.

Kırım Vakfı BaÅŸkanı Rıza Åževkiyev, mahkemenin, Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin Ukrayna’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan ettikten ve Rusya’ya baÄŸlandıktan sonra kurulan Adalet Bakanlığı'nın, Ukrayna Adalet Bakanlığı Kırım Åžube MüdürlüÄŸü'nün devamı olmadığına dikkat çektiÄŸini söyledi.

DuruÅŸmada, vakfın kuruluÅŸu için 2002'de Ukrayna Adalet Bakanlığı Kırım Åžube MüdürlüÄŸü’ne verilen ve Tatarların milli lideri KırımoÄŸlu’nun kurucular arasında olduÄŸunu gösteren evrakların incelendiÄŸini bildirdi. 

Åževkiyev mahkemenin, KırımoÄŸlu'nun vakfın kurucuları arasından çıkarılmasını istediÄŸini, bu yapılıncaya kadar Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) binası dahil vakfa ait 7 binanın kapalı tutulmasına karar verdiÄŸini kaydetti. 

Ä°ster istemez Rusya kanunlarına göre çalışmak zorunda olduklarını ifade eden Åževkiyev, mahkeme kararının yerine getirilmesinin yollarını araÅŸtıracaklarını dile getirdi.

Kırım Tatar Milli Meclisi binası, 16 Eylül’de Rus polis ve askerleri tarafından aranmış, 18 Eylül’de boÅŸaltılmış ve 19 Eylül’de mühürlenmiÅŸti.

TRT HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.