Sosyal Medya

Güncel

THY uçağı Libya'daki Türk işçiler için yola çıktı

Libya'dan ayrılmak üzere bekleyen Türk işçilerin Türkiye'ye dönüşü için THY'den kiralanan uçağın Libya'ya hareket ettiği bildirildi.



Libya'dan ayrılmak üzere bekleyen Türk iÅŸçilerin Türkiye'ye dönüÅŸü için THY'den kiralanan uçağın Libya'ya hareket ettiÄŸi bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Libya'da faaliyet gösteren ÅŸirketler bünyesinde çalışan ve güvenlik nedeniyle tahliyeleri kararlaÅŸtırılan iÅŸçiler için DışiÅŸleri Bakanlığı harekete geçti.

New York'ta BM Genel Kurulu kapsamında temaslarda bulunan DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, geliÅŸmeleri bizzat takip etti ve Bakan Yardımcısı Naci Koru ile telefon köprüsü kuruldu.

Tahliye için hazırlıkların tamamlanmasının ardından ÇavuÅŸoÄŸlu'nun "harekete geçilsin" talimatı ile THY'den kiralanan uçak Libya'ya doÄŸru havalandı.

Libya'nın güneyindeki Ubari kentinde çalışan bir grup Türk iÅŸçinin, bulundukları bölgedeki güvenlik koÅŸullarının risk oluÅŸturması nedeniyle tahliye kararı alınmıştı.

ENKA Ä°nÅŸaat ve Sanayi Anonim Åžirketi Ubari Elektrik Santrali Personel ve Ä°dari Ä°ÅŸler Sorumlusu Rafet AydoÄŸdu, daha önce AA'ya yaptığı açıklamada, ÅŸirket bünyesinde ülkenin güneyinde bulunan Fizan eyaletine baÄŸlı Ubari kentinde elektrik santrali inÅŸaatında çalışan 396 iÅŸçinin 358 kilometrelik karayolunu kat ederek Gat ÅŸehrine ulaÅŸtırıldıklarını söylemiÅŸti.

BaÅŸkentteki Uluslararası Trablus Havalimanı'nın kullanılamaz hale gelmesi sebebiyle Trablus-Gat seferlerinde aksama yaÅŸandığına dikkati çeken Rafet AydoÄŸdu, "Fizan eyaletinin orta kesiminde yer alan Ubari'de Tuareg ve Tebu kabileleri arasında çatışmalar çıkması üzerine Türk iÅŸçi kafilesi ile birlikte, ülkenin en güney noktası olan ve çatışmaların yaÅŸanmadığı, Libya-Cezayir sınırındaki Gat kentine ulaÅŸtık. Durumumuz gayet iyi, en kısa zamanda Misrata'ya oradan da yurdumuza dönmeyi planlıyoruz"  ifadelerini kullanmıştı.

DışiÅŸleri kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Libya'daki güvenlik gerekçesiyle Türk iÅŸçiler bu akÅŸam uçakla Misrata'dan Ä°stanbul'a getirilecek.

AA HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.