Sosyal Medya

Dünya

İslami Cephe IŞİD'e saldırıyor

İslami Cephe'ye bağlı birliklerin, Halep'te terör örgütü IŞİD noktalarına saldırı düzenlediği bildirildi.



Ä°slami Cephe kuzey Halep Bölge Sorumlusu Ebu Ali el-Hur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ä°slami Cephe'ye baÄŸlı birliklerin Dabık ve Tel Malid beldelerinde, IŞİD'e yönelik saldırı düzenlediÄŸini ifade etti.

Bölgedeki IŞİD mevzilerini ağır toplarla vurduklarını ve çatışmalar sonucunda IŞİD'in muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik olası saldırılarını önlediklerini dile getiren El-Hur, Havar Kilis, Ä°htimalet, Dudyan ve Ayn el Arap (Kobani) bölgesinde IŞİD'le ÅŸiddetli çatışmaların devam ettiÄŸini kaydetti.

Kürt grupları ile "Rakka'daki devrimcilerin", IŞİD'in Kobani'ye girmesini engellediÄŸini aktaran El-Hur, "IŞİD, Kobani'ye ağır silahlarla saldırıyor, Kobani'yi ele geçirmek için tüm birliklerini bölgeye yönlendirdi" dedi.

IŞİD'in Suriye'deki petrol ve doÄŸalgaz bölgelerini kontrol etmek istediÄŸine dikkati çeken El-Hur, IŞİD'in "bölgedeki insanlar üzerinde hakimiyet kurabilmek için" sınırları ele geçirme planı olduÄŸunu kaydetti.

Ebu Ali el-Hur, IŞİD'in Åžeyh Nacar Sanayi Bölgesinde olduÄŸu gibi muhaliflerden aldığı yerleri Esed rejimine terk ettiÄŸini de iddia etti.

Sınır hattındaki çatışmalar sürüyor

Bu arada, IŞİD terör örgütü ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar, Suruç ilçesine yakın sınır hattında sürüyor.

Halep'in Kobani (Ayn el Arap) ilçesine baÄŸlı Åžiftek köyü Zorafa mevkisindeki çatışmalar bugün de devam etti. Zaman zaman ağır silahların da kullanıldığı çatışmalarda, gruplar ve araçların hareketi ilçeye baÄŸlı Karaca Mahallesi'nden de gözlemleniyor.

Türkiye tarafındaki bazı vatandaÅŸlar ise yüksek tepelere çıkarak çatışmaları izlemeye çalışırken, güvenlik güçlerinin sınır hattında aldığı önlemler sürüyor.

Irak Hava Kuvvetleri de bombaladı

Irak Hava Kuvvetleri, Kerkük'e baÄŸlı Dakuk kasabasında IŞİD'e ait bir "güvenlik noktasını" bombaladı.

Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) Dakuk BaÅŸkanı ve Güvenlik Sorumlusu Hiva ReÅŸit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak ordusuna ait uçakların bölgede sürekli devriye uçuÅŸu yaptığını söyledi. 

Özellikle akÅŸamları uçuÅŸların arttığını belirten ReÅŸit, koordinatların teyit edilmesinin ardından uçakların kasabanın 5 kilometre güneybatısındaki El Vihde köyünde IŞİD'e ait güvenlik noktasını bombaladığını, saldırıda çok sayıda kiÅŸinin öldürüldüÄŸünü ifade etti.

ReÅŸit, bölgenin hareketlenmesi üzerine önlemlerini arttırdıklarını da sözlerine ekledi.

Koalisyon güçleri IŞİD karargahlarını vurdu

Öte yandan, ABD öncülüÄŸündeki koalisyon güçlerine ait savaÅŸ uçaklarının da Rakka ve Halep'te terör örgütü IŞİD militanlarının bulunduÄŸu karargahları bombaladığı bildirildi.

AA muhabirinin Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) aldığı bilgiye göre, ABD ordusu öncülüÄŸünde koalisyon güçlerine ait savaÅŸ uçakları Rakka'da IŞİD'in denetimindeki Tabka Askeri Havaalanı ile Halep'in kuzeyinde örgütün elindeki Munbic ilçesindeki noktaları hedef aldı.

Vurulan yerlerden yoÄŸun dumanların yükseldiÄŸini aktaran LCC yetkilileri, koalisyon güçlerinin Rakka ve Munbic'te IŞİD'e ait birçok yeri bombaladığını kaydetti.

Koalisyon güçleri, dün de Rakka, Munbic ve Deyru'z Zor kentinde terör örgütü IŞİD'e ait karargahları bombalamıştı.

15 IŞİD militanı öldürüldü

Bu arada Irak ordusunun Enbar Operasyonları Sorumlusu Korgeneral ReÅŸid Felih,  emniyet güçleri ve aÅŸiretlere baÄŸlı milislerin IŞİD'in Felluce'nin doÄŸusundaki El-Amiriyye nahiyesine yönelik saldırılarını püskürtmeyi baÅŸardığını söyledi.

Bölgedeki ÅŸiddetli çatışmaların 5 saat sürdüÄŸünü aktaran Felih, emniyet güçleriyle aÅŸiretlere baÄŸlı milislerin, Casim Muhammed Hamed adlı üst düzey militanın da aralarında bulunduÄŸu 15 IŞİDmensubunu öldürdüÄŸünü ifade etti. Felih, Hamed'e ait üzerinde ağır silah bulunan aracın da tahrip edildiÄŸini kaydetti.

Güvenlik güçleri ve milislerin Amiriyye'yi tamamıyla kontrol altına aldığını belirten Korgeneral Felih, teröristlerin nahiyeye girmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

AA HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.