Sosyal Medya

Güncel

Çadır kentlerde kış hazırlığı

Suriye'deki iç savaş mağdurları, zor şartlarda kışa hazırlanıyor.



Ülke içerisindeki kurulan çadır kentlerde hafta sonu soÄŸuk hava ve yaÄŸmura hazırlıksız yakalanan Suriyeliler, bu durumdan olumsuz etkilendi. Bazı çadırları su basarken, bazılarının yağıştan tahrip olduÄŸu görüldü. Yardım kuruluÅŸlarının yanı sıra sığınmacılar da kendi imkanlarıyla çadırlarda yaÅŸam koÅŸullarının iyileÅŸtirilmesi için çaba harcıyor. Çadır kentlerdeki 7'den 70'e tüm sığınmacılar, eksikliklerini giderip bulundukları ortamları kışa hazırlamaya çalışıyor.

Halep'in Azez ilçesindeki Esselame Sınır Kapısı yakınlarında Ä°nsan Hak ve Hurriyetleri (Ä°HH) Ä°nsani Yardım Vakfınca kurulan ve 12 bin sığınmacıya ev sahipliÄŸi yapan Esselame Çadır Kenti'nde de kış hazırlıkları yapılıyor. Buradaki sığınmacılar, öncelikle bölgedeki altyapının tamamlanmasını istiyor. Su ihtiyaçlarını merkezi depo ve çeÅŸmelerden doldurulan bidonlardan karşıladıklarını aktaran sığınmacılar, çeÅŸme sayısının artırılmasını talep ediyor.

Yağışlı havalarda yolların çamurlu olmasından ÅŸikayet eden sığınmacılar, kış bastırmadan yolların yapılmasını temenni ediyor. YetiÅŸkinlerin "eziyet" olarak gördüÄŸü çamurlu yollar, çadır kentteki çocuklar için ise oyun alanı olmuÅŸ durumda. Çocukların, çamurdan oyuncak yaparak eÄŸlendikleri görüldü.

Çadır kentteki sığınmacılardan Mustafa Ebu Halil, çamurlu yollarda yürümekte güçlük çektiklerini söyledi. Yağışların kendilerini çadıra hapsedeceÄŸini dile getiren Ebu Halil, yollara kum ve çakıl dökülmesini istedi. Çadır kent görevlisi Ä°brahim Åžefik de sığınmacıların taleplerine yetiÅŸmekte zorlandıkların ifade ederken, ÅŸunları kaydetti: 

"Dün gece yaÄŸmur yaÄŸdı, her tarafta çamur var. Çadır kentin durumu 2-3 yıldır hiç deÄŸiÅŸmedi. Ä°mkanlar dahilinde deÄŸiÅŸikler olsa iyi olur. Farklı kuruluÅŸlardan yapılan yardımları biz de burada halka dağıtmaya çalışıyoruz. Burada insanların tüm ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Temel gıda malzemesi ve çadır kentler konusundaki ihtiyaçları giderebiliyoruz ancak altyapı konusundaki ihtiyaçlara bir ÅŸey yapamıyoruz."

TRT HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.